Több vállalat segíti felajánlásokkal az egészségügyiek étkeztetését
Több magyarországi élelmiszeripari vállalat és áruházlánc segíti felajánlásokkal a koronavírus-járvány idején az egészségügyi dolgozók étkeztetését, de a Magyar Bocuse d’Or Akadémia séfjei is főznek az egészségügyieknek – közölték az MTI-vel az érintett szervezetek.
A Magyar Bocuse d’Or Akadémia az Országos Mentőszolgálat Központi Irányítócsoport, a SOTE Sürgősségi Betegellátó és a Fejér megyei Szent György Kórház dolgozóit támogatja naponta friss, meleg étel főzésével és kiszállításával. A METRO támogatásával, a Dining Guide közreműködésével létrehozott projekt kedden indul, és határozatlan ideig, a járvány végéig tart.
A Magyar Bocuse d’Or Akadémia tagjainak jelentős része – mások mellett Széll Tamás, Szulló Szabina, Pohner Ádám és Hamvas Zoltán – a hozzájuk csatlakozó séfekkel vállalták, hogy részt vesznek a programban a koronavírus-járvány idején, mindenki a szakmájának megfelelő beosztásban.
Az alapanyagokat, a főzéshez a helyszínt, eszközparkot és csomagolást a METRO Kereskedelmi Kft. biztosítja támogatásként; az ételek a Dining Guide közreműködésével jutnak el az intézményekbe.
A Nestlé világszerte 10 millió svájci frankkal támogatja karitatív szervezetek, köztük a Nemzetközi Vöröskereszt munkáját, magyar leánycége pedig külön, mintegy 100 millió forint értékű adománnyal segíti a nehéz helyzetbe kerülőket és az egészségügyi dolgozók erőfeszítéseit.
A Nestlé Hungária a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek felajánlott szezonális termékekkel és 12 tonna húsvéti csokoládéval szeretné könnyebbé tenni a rászoruló családok hétköznapjait, de az egészségügyi dolgozók és a Magyar Vöröskereszt munkáját is támogatja termék- és pénzadományokkal.
A SPAR Magyarország áruházlánc előrecsomagolt szendvicsekkel és 1,5 millió forint adománnyal támogatja az Etesd a Dokit! civil kezdeményezést, amely naponta több mint 100 egészségügyi dolgozó meleg ebédjéről gondoskodik ellenszolgáltatás nélkül.
Keve Márton séf és csapata az Easy Wine Budapest Bisztróban napi 100 adag meleg ebédet készít a Szent László Kórház dolgozóinak. Az összefogás operatív feladatainak ellátására egy komplett stáb állt fel, többek között a Borganika, az Easy Wine és a Menedékház Alapítvány csapatából és önkénteseiből.
A Bonduelle Magyarország zöldségkonzervekkel segíti a kimerült egészségügyi dolgozókat: a vállalat mintegy ezer kukorica-, borsó-, bab- és egyéb zöldségkonzervet ajánlott fel a Szent László Kórház dolgozóinak, valamint a Démétér Ház lakóinak, azaz gyógyulási folyamatban járó, csontvelő-transzplantáción átesett gyerekeknek.
Az adományozáson felül a Bonduelle további fuvarokat tervez annak érdekében, hogy kellő időtartamra lássák el a kórház dolgozóit, valamint a Démétér Ház lakóit egészséges alapanyagokkal.