Saláta pirított csirkével

830. OLAJOS SAL¡TA PIRÕTOTT CSIRK…VEL UtolsÛ megjelenÈs: KK2009/37 Hozz·valÛk: 40 dkg csirkemell, 0,5 dl olaj, sÛ, ırˆlt fehÈrbors A sal·t·hoz: 1 fej zˆldsal·ta, 10 dkg mad·rsal·ta, 1 fej lilahagyma, 20 dkg szÌnes paprika, ÌzlÈs szerint csÌra (a sal·t·k helyett lehet haszn·lni csomagolt, elıkÈszÌtett sal·takeverÈket is) Az ˆntethez: 0,5 dl olÌvaolaj, 1 te·skan·l magos must·r. 0,2 dl fehÈrborecet, sÛ, bors A sal·t·kat megtisztÌtjuk, megmossuk Ès lecsepegtetj¸k. A h˙st megmossuk, lesz·rÌtjuk, Ès vastag csÌkokra szeletelj¸k. F˚szerezz¸k, olajon megs¸tj¸k. Az ˆntethez az ecetet Ès a must·rt gÈpi habverıvel ˆsszekeverj¸k, majd lassan hozz·adjuk az olajat. SÛzzuk, borsozzuk. A sal·t·hoz vÈkony csÌkokra v·gjuk a paprik·kat, Ès vÈkonyra szeletelj¸k a hagym·t. ÷sszetÈpkedj¸k a zˆldsal·t·kat. Az egÈszet nagy keverıt·lba tessz¸k, Ès az ˆntettel ˆsszeforgatjuk. T·nyÈrokra rendezz¸k, a tetejÈre rakjuk az ˆsszev·gott, meleg s¸lt csirkemellet, a szaftj·t r·locsoljuk. megszÛrhatjuk a csÌr·kkal. ElıkÈszÌtÈsi idı: 10 perc ElkÈszÌtÈsi idı: 20 perc MennyisÈg: 4 adag 1 adag: 385 kcal TERÕT…K: WWW.LUMINARC.COM Recept-fotÛ: Vomberg Frigyes-Kom·romi Zolt·n

Saláta pirított csirkével

Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg csirkemellfilé
1 piros húsú kaliforniai paprika
1 fej lila hagyma
1 sárgarépa
5 ek. olaj
1 csomag salátakeverék

Az öntethez:
1 ek. fehérborecet
1 tk. magos mustár
3 ek. olívaolaj

Elkészítés:
1. A húst megmossuk, leszárítjuk, széles csíkokra szeleteljük, sózzuk, őrölt fehér borssal fűszerezzük. A paprikát megmossuk, húsát vékony csíkokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, vékonyan felkarikázzuk. A répát megtisztítjuk, megmossuk, lereszeljük.
2. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a húscsíkokat megsütjük benne. Kivesszük, a visszamaradt zsiradékot félretesszük.
3. Az öntethez az ecetet és a mustárt összekeverjük, majd lassan, erőteljese mozdulatokkal beledolgozzuk az olajat. Sózzuk, borsozzuk, beleforgatjuk a salátaleveleket, a paprikát, a hagymát, a répát. Tányérokra rendezzük, a tetejére rakjuk a sült húsdarabokat, a szaftját rálocsoljuk. Friss csírával megszórhatjuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 385 kcal