Sajtos csirkemell fokhagymás zöldségekkel
Hozzávalók 4 személyre:
3 szelet szendvicskenyér
1 cs. snidling
4 ek. vaj
15 dkg reszelt parmezán sajt
2 ek. tejföl
60 dkg csirkemellfilé
10 dkg zsenge spenót
1 piros húsú kaliforniai paprika
2 szál sárgarépa
1 cs. zöldhagyma
1 nagyobb édesburgonya
10 dkg zöldborsó, konzerv
2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
1. A kenyeret megpirítjuk, majd aprítógépben ledaráljuk. A snidlinget apróra vágjuk. Habosra keverünk 3 evőkanál vajat, összedolgozzuk a ledarált kenyérrel, a sajttal, a tejföllel és a snidlinggel. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
2. A filédarabokat, ha túl vastagok, lapjában félbevágjuk, megsózzuk, borsozzuk. A szeletek felét megkenjük a parmezános masszával. Ráborítjuk a maradék húst, és a többi masszát egyenletesen elosztjuk rajtuk. Tűzálló tálba fektetjük, és a sütőben 20 perc alatt szép pirosra sütjük.
3. Közben a zöldségeket megtisztítjuk, összevágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A spenót és a fokhagyma kivételével a zöldséget kevés sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük. A maradék vajba dobjuk a fokhagymát, a leszűrt zöldségeket, és megforgatjuk rajta. A végén hozzáadjuk a spenótot, sózzuk, borsozzuk, megvárjuk, amíg a levelei összeesnek. A csirkemellet a fokhagymás zöldségekkel tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 510 kcal