Rozmaringos csirke sült retekkel, répával
Hogy ne unatkozz a #maradjotthon idején…
Hozzávalók 4 személyre:
8 csirke felsőcomb
2 ek. magos mustár
4 ek. olívaolaj
2 citrom
4 ág rozmaring
2 dl száraz fehérbor
A körethez:
1 cs. zsenge sárgarépa
2 cs. retek
2 szelet szikkadt kenyér
2 ek. olívaolaj
Elkészítés:
1. A csirkecombokat lebőrözzük, megmossuk, leszárítjuk. A mustárt az olajjal, sóval, borssal simára keverjük. A húst a mustáros krémmel bekenjük, és letakarva 30 percig állni hagyjuk.
2. A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük. A citromokat megmossuk, felkarikázzuk. A combokat sütőtálba helyezzük, rátesszük a citromot, a rozmaringágakat és meglocsoljuk a fehérborral. A sütőbe tesszük kb. 15 percre.
3. Tetszés szerinti köretet készíthetünk hozzá, de ajánlunk egy igazán tavaszi változatot. Ehhez a répákat meghámozzuk, hosszában félbe-, negyedbe vágjuk. A retkeket megmossuk, félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk, és sütőtálba terítjük. A száraz kenyeret robotgépben morzsásra aprítjuk, a zöldségekre szórjuk. Meglocsoljuk az olívaolajjal. És a húsok mellé a sütőbe tesszük. A hús és a zöldség így kb. 30 perc múlva egyszerre készül el. Frissen tálaljuk.
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 390 kcal