Pulykás saláta
Hozzávalók 4 személyre:
1,5 fej lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
1/2-1/2 piros, sárga és zöld húsú kaliforniai paprika
1 ek. olívaolaj
50 dkg darált pulykahús
1-1 tk. fűszerpaprika és őrölt római kömény
1,5 dl paradicsompüré
15 dkg cheddar sajt
1 fej saláta
friss bazsalikom a díszítéshez
Elkészítés:
1. A zöldségeket megtisztítjuk, kb. egyforma kisebb darabokra vágjuk. Serpenyőben felhevítjük olajat, rádobjuk az 1 fejnyi hagymát, a fokhagymát. Megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst. Ha fehérre pirult, sóval, borssal, a római köménnyel, és a fűszerpaprikával ízesítjük, jól átkeverjük.
2. Beletesszük a három színű paprikát és a paradicsompürét. Fedő alatt roppanósra pároljuk.
3. A sajtot lereszeljük. A salátalevelekbe tálaljuk a húsos szószt, megszórjuk a maradék lila hagymával és a reszelt sajttal. Bazsalikomlevelekkel díszítve kínáljuk.
Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 25 perc múlva
1 adag: 352 kcal