Ne halj meg hülyén
Íme, a Beyond Burger receptje, amit könnyen összedobhatunk:
Alapanyagok 10 Burgerre:
- Hamburger zsemle GM Amurex 100g/db
- Beyond Burger 1,14kg/ karton 114g/dkg
- Szósz:
- – 0,5dkg Avokádó kocka 1kg/cs
- – 0,5 fej Lilahagyma
- – 1 gerezd Fokhagyma
- – 0,5 db Lime
- – 8 dkg Paradicsom
- – Só, Bors
- Pirított gomba
- – 250g barna csiperke
- – 5dkg Vöröshagyma
- – 1,5ek Modenai Balzsamecet
- – Só, Bors
- Rukkola
- Paradicsom szeletelve
- Elkészítjük az avokádó krémet. Ne készítsük túl intenzívre, mert elnyomja a hamburger ízét. Előkészítjük a paradicsomot, kivágjuk a magját és a húsát apró kockákra vágjuk. A lilahagymát összekockázzuk és lesózzuk, majd a levét kinyomkodjuk. Az előkészített alapanyagokat keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát, a lime levét és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk! Ne törjük össze az avokádót teljesen krémesre, hagyjuk darabosra!
- A vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk, kevés olívaolajon lepirítjuk, hozzáadjuk a cikkekre vágott barna csiperkegombát. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a Modenai balzsamecetet! Erős lángon pirítjuk, ügyeljünk arra, hogy ne süssük túl a gombát, hogy megmaradjon a szaftossága.
- A Beyond Burgert rostlapon (vagy serpenyőben) oldalanként 2-2 percig süssük, maximum 72 fokos maghőmérsékletig.
- A hamburger zsemléket félbevágjuk, megpirítjuk.
- Utolsó lépésként összeállítjuk a burgert! A buci mindkét felét megkenjük az avokádókrémmel, arra tesszük a paradicsomszeleteket és a Beyond Burgert, erre halmozzuk a pirított gombát és a rukkolát, majd helyezzük rá a zsemle tetejét.