Narancskrémes brownie torta – gluténmentesen
Hozzávalók egy 24 cm-es tortához:
Brownie alap:
- 6 db M-es méretű tojás
- 150 g cukor
- 250 g gluténmentes étcsokoládé
- 4 lapos evőkanál mandulaliszt vagy darált mandula
Narancsos krém:
- 3 dl frissen facsart narancslé, vagy 100%-os rostos narancslé
- 1 csomag gluténmentes vaníliás pudinpor
- 250 g mascarpone
- 200 ml tejszín
- 4 evőkanál porcukor
- 1 csomag dr Oetker expressz zselatin fix
Tetejére:
- Ízlés szerint gluténmentes reszelt, illetve olvasztott csokoládé
- narancs vagy mandarin
Elkészítés:
Elkészítési idő: 60 perc
- A sütőt melegítsük elő 180 fokra, egy 24 cm átmérőjű tortaforma aljába tegyünk méretre vágott sütőpapírt.
- A csokoládét vízgőz felett olvasszuk fel, a tojások sárgáját a cukorral verjük habosra, majd keverjük őket össze.
- A tojásfehérjéket verjük kemény habbá.
- A mandulalisztet keverjük a csokis masszához és óvatos mozdulatokkal lazítsuk fel a tojáshabbal.
- Simítsuk a tésztát a tortaformába és 180 fokon süssük 30-35 perc alatt készre, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
- Amíg megsül a brownie alap, készítsük el a krémet.
- A frissen facsart narancslét keverjük csomómentesre a pudingporral és főzzük meg, majd hűtsük le.
- A mascarponét keverjük habosra a porcukorral, adjuk hozzá a narancsos pudingot. Jól habosítsuk. Öntsük hozzá a tejszínt és verjük fel alaposan, miközben a zselatin fixet adagoljuk hozzá.
- A kihűlt browniet vágjuk félbe, kenjük meg a krém 2/3-ad részével. A torta tetejére simítsuk a maradék krémet és ízlés szerint díszítsük mandarinnal, reszelt és olvasztott csokival.
- Miután alaposan lehűtöttük a tortát, már tálalhatjuk is.
Jó étvágyat hozzá!
Allergének: tojás; tej
Tipp: a mascarponét, tejszínt cseréljük nyugodtan növényire, így tejmentes diéta esetén is fogyasztható