Napi fagyi – Málnás szörbet
Itt a jó idő!
Az ausztrál prémium konyhai gépeket gyártó és fejlesztő Sage, könnyen elkészíthető fagylalt recepttel kedveskedik azoknak, akik szeretnének izgalmas felfedezésre indulni az ízek birodalmában.
Málnás szörbet
„A szörbet egy nagyon régi, a fagylaltok őseként is emlegetett friss vagy fagyasztott gyümölcsből készített üdítő jeges édesség, amit általában az étkezés végén desszertként, de a két főfogás között gyomornyugtatóként szolgálnak fel” – hangsúlyozta Simon László, a Sage termékmenedzsere.
Ha valaki szereti a málnát, de jobban preferálja pürésített formában, édesen fogyasztani, akkor a szörbet kiváló választás lehet. Körülbelül egy literre elegendő adag elkészítéséhez 165 g porcukorra,190 ml vízre, 300 g fagyott málnára,1 evőkanál friss limelére és 1 félig felvert tojásfehérjére van szükség.
Elkészítés:
- Keverd össze a cukrot és a vizet egy nyeles edényben alacsony hőfok mellett. Kevergesd folyamatosan egészen addig, míg a cukor teljesen fel nem oldódik.
- Kapcsold magasabb fokozatra a főzőlapot és így melegítsd még két percig, hogy gőzölögjön. Ezt követően vedd le a főzőlapról és tedd hűtőbe, hogy kellőképpen lehűljön.
- Helyezd bele a málnaszemeket egy tálba és hagyd, hogy felolvadjanak. Turmixold össze őket, hogy pépes állagú masszává váljanak. Ezt követően szűrd le a magokat a málnapépből.
- Keverd össze a málnapürét, a limelevet és a cukorszirupot, valamint a tojásfehérjét a fagylaltos tálban. Állítsd a fagyigépet a kívánt beállításra és keverési fokozatra.
- Ha a mixtúra megfagyott, akkor öntsd át egy fagyálló edénybe és legfeljebb egy héten keresztül tartsd a fagyasztószekrényben. De legjobb, ha azonnal megeszed.