Muffinok eperrel és magvakkal
4 adag – elkészítés 20 perc
● 80 g olvasztott vaj
● 75 g barna cukor
● 150 g porcukor
● 200 g liszt
● 150 g őrölt mandula
● 1 tasak sütőpor
● 200 ml savanyú tej
● 2 tojás
● 120 g eper, szárát eltávolítva
● 40 g vegyes magvak (fenyőmag, lenmag, szezámmag, mák stb.)
1. Melegítse elő a sütőt 200 °C-ra.
2. Távolítsa el az eper szárát, és mossa meg tiszta vízzel.
3. Az eper és a magvak kivételével tegye az összes hozzávalót a turmixgép tartályába. Válassza ki a „Desszert” programot, és nyomja meg a „Start|Stop” gombot. Ha szükséges, keverje meg a hozzávalókat a passzírozóval.
4. A program végén nyissa ki a fedelet, adja hozzá az epret, és a „Pulse” funkcióval néhány másodpercig keverje a keveréket, hogy gyorsan összeálljon.
5. Ossza el a keveréket a muffinformákban, szórja meg a magkeverékkel, és süsse körülbelül 20 percig.
Tipp: Az egyenletes méretű muffinok érdekében legfeljebb 3/4-ig töltse meg tésztával a formákat. Ne aggódjon, a muffinok sütés közben megduzzadnak!