Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Idén is meghirdetik az Év pálinkás bonbonja versenyt

Magnifying glass enlarges the word news

    Idén is meghirdetik az Év pálinkás bonbonja versenyt a 24. Gyulai Pálinkafesztivál kísérőrendezvényeként – közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

    Mint írták, a verseny célja a hungarikum magyar pálinka mint nemzeti ital és a minőségi csokoládék közös kulináris élvezeti értékeinek népszerűsítése. További cél a hazai kézműves csokoládés műhelyek,

cukrászüzemek, édesipari termékeket előállító vendéglátóhelyek és a minőségi gyümölcspálinkákat gyártó cégek szakmai együttműködésének előmozdítása.


    Tavaly, az első alkalommal kihirdetett megmérettetésre 107 nevezés érkezett.


    Az idén két új kategóriát is meghirdetnek, lesz mindenmentes kategória, és várják oktatási intézmények jelentkezését is. A közlemény idézi Veszely Attila zsűrielnököt, aki szerint „nagyon fontos, hogy a szakiskolák, szakképzési centrumok, technikumok képzésein résztvevő cukrász tanulók is megmérettethessék magukat egy-egy rangos versenyen”.


    Nevezni február 1. és április 12. között lehet; nemcsak hazai, hanem határon túli vállalkozások is jelentkezhetnek, a feltétel, hogy adószámmal rendelkezzenek. Nevezni lehet krémtöltelékkel készült kézműves pálinkás bonbonnal; és mivel a fesztiválon idén az év gyümölcse a birs lesz, külön bírálják a birspálinka felhasználásával készült édességeket.


    A szakmai zsűri április 18-án bírálja egyebek mellett a bonbonok megjelenését, szerkezeti felépítését, a krémességet, a fűszerezést, a kreativitást és az összbenyomást. Ez alapján arany, ezüst és bronz minősítéseket osztanak.


    Az eredményhirdetés május 18-án, a 24. Gyulai Pálinkafesztiválon lesz – írták.