Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Huszonöt kisüzemi sörfőzde vesz részt a Nyitott Főzdék Napján

    Országszerte huszonöt kisüzemi sörfőzde várja a látogatókat a Nyitott Főzdék Napján október 10-én üzembejárásokkal, sörkóstolókkal, előadásokkal és egyéb programokkal.

    Az első alkalommal meghirdetett eseménysorozat célja, hogy az érdeklődők megismerjék a közvetlen környezetükben működő sörfőzdéket, illetve felhelyezzék azokat a saját gasztronómiai térképükre, így rendszeres látogatókká, vásárlókká válva támogassák a magyar sörkultúra fejlődését – közölte az MTI-vel kedden a Nyitott Főzdék Napja főszervezője.


    Knap Gábor emlékeztetett arra, hogy a kisüzemi sörfőzdék termékeik túlnyomó részét a vendéglátásban és a turizmusban értékesítik, a szegmens koronavírus-járvány miatti megtorpanása ezért nagyon nehéz helyzetbe hozta őket is.


    A kisüzemek igyekeznek változatos, új csatornákon eljuttatni söreiket a fogyasztókhoz. Ehhez járul hozzá a Nyitott Főzdék Napja is, melynek során a látogatók magukban a sörfőzdékben kóstolhatják meg a különböző sörtípusokat Győrzámolytól Budapesten és Magyarhertelenden át Hajdúböszörményig és Tokajig.


    A rendezvény programhelyszínein a sörkóstolás és -vásárlás mellett lehetőség lesz a sörfőzdék működésének, a sörkészítés folyamatának, illetve a sör alapanyagainak megismerésére. A résztvevők közül ezen a napon több sörfőzde is bemutat új főzeteket, illetve helyi kistermelőket hívott meg, hogy a sör mellett kézműves sajtokat, párlatokat, környékbeli finomságokat is kóstolhassanak a látogatók.


    A Nyitott Főzdék Napja programjain a részvétel ingyenes, csak a fogyasztásért, illetve a kóstolókkal egybekötött főzdelátogatásért kell fizetni. A résztvevő sörfőzdék listája a nyitottfozdek.hu honlapon érhető el.