Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Hétvégén újra Bárány Napok

Az ország csaknem 60 étterme csatlakozott az október 7-8-i Bárány Napokhoz! A több éve tartó projekt keretében megrendezett Bárány Napok évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend, mind a résztvevő éttermek, mind a vendégek körében. A Bárány Napok keretében a résztvevő éttermekbe látogató közönség különféle bárányos ételeket kóstolhat meg, sok étterem külön ajánlattal is készül az eseményre.

A Juh Terméktanács az Interovic (La Interprofesional del Ovino y Caprino de Carne) spanyol testvérszervezetével konzorciumban, az idei évben is nagy erőkkel dolgozik a juhhús fogyasztásának népszerűsítésén és újrapozícionálásán. Ezért idén másodjára is megszervezik a sikeres, európai uniós támogatású Bárány Napokat.

A program lehetőséget teremt a juh- és bárányhús termékek jó megítélésének növelésére, jelentőségük és pozitív hatásaik ismertetésére. Ehhez fontos, hogy az emberek megismerjék a húsféleség előállítási módjának előnyeit, hiszen a bárány- és juhhúsos termékek előállításának egész folyamata fenntartható, természetes és környezetkímélő. A bárány- és juhhús az egyik legegészségesebb húsfajták, hiszen olyan állatoktól származnak, amelyek kapcsolatban állnak a természettel, kint nevelkedtek és szabadon mozogtak, ezáltal jobb a zsírösszetételük. A környezetükkel összhangban élő juhok és bárányok húsa ráadásul finomabb is, mindemellett elkészítésük is igazán egyszerű.

Az ország csaknem 60 étterme csatlakozott az októberi Bárány Napokhoz!

A Bárány Napokat minden évben két alkalommal rendezik meg, egyre nagyobb népszerűségnek örvend az esemény. Az idén október 7-8-án tartott második alkalomra csaknem 60 étterem jelentkezett, az ország különböző részeiből. Az idei évben 11 Hunguest Hotel éttermében is megkóstolhatják az érdeklődők, valamint a szállodákban pihenők az ínycsiklandó bárányhúsos fogásokat.

A finom falatokon túl a vendégek tájékozódhatnak az európai, ízletes és fenntartható bárányhúsról vagy online végiglapozhatják a legfinomabb juh-és bárányételek receptkönyvét.

A Bárány Napokhoz csatlakozó éttermek listáját az alábbi linken tekintheti meg: https://barihus.hu/blogbejegyzes/barany-napokon-resztvevo-ettermek-2022-oktober-7-8-an