Hatezer adag halászlé, négyezer sült pontypatkó a tiszacsegei halászléfesztiválon



    Mintegy hatezer adag halászlével, négyezer sült pontypatkóval és egész napos kulturális programokkal várják az érdeklődőket szombaton a tiszacsegei halászléfesztiválra, amelyet immár 12. alkalommal rendez meg a csegei halászcsárda.

    Nagy Sándor csárdatulajdonos a helyszínen tartott csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, hogy a találkozót évről évre hagyományőrző jelleggel rendezik meg a speciális recept alapján készülő, híres tiszacsegei halászlé népszerűsítése és a helyi turisztikai kínálat bővítése érdekében.
    A fesztivált az idén első alkalommal támogatja az Agrárminisztérium, a szaktárca külön sátorral lesz jelen a rendezvényen a halfogyasztás népszerűsítésére – fűzte hozzá.
    Szalai János csárdavezető hozzátette: szombaton a Tisza-parton hatalmas üstökben készítik majd a hagyományos és a korhely halászlét, amelyet ezen a napon fél áron kínálnak. A négyezer pontypatkó mellett egy mázsa, a Duna-deltából származó keszeget és kárászt is megsütnek.
    A Tisza-parton felállított színpadon művészeti csoportok, énekesek, táncosok lépnek fel, számos családi és gyermekprogramot rendeznek, este pedig az Abrakazabra Tisza-parti koncertjével ér véget az idei halászléfesztivál.