Gyümölcsös cobbler
Mint arról korábban már beszámoltunk, a nyár és az iskolaszünet tökéletes alkalmat kínál a barátokkal, családdal töltött szabadtéri estékhez, finom ételek elkészítéséhez.
Gyümölcsös cobbler
Hozzávalók:
- 1 nyári bogyós gyümölcs (eper, áfonya, cseresznye)
- 2 ek étkezési keményítő
- 3 ek sötét barnacukor
- 1/2 tk őrölt fahéj
- 25 dkg liszt
- 5 dkg kristálycukor + a szóráshoz a tetejére
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg vaj
- 1 tojás
- 1,5 dl tejszín
- pici só
A kimagozott gyümölcsöt a keményítővel, barnacukorral, fahéjjal jól összekeverjük, a tepsibe öntjük. Összekeverjük a lisztet, cukrot, sütőport és a sót, hozzáadjuk a hideg vajkockákat és robotgéppel egyenletesre keverjük. Hozzáadjuk a tejszínnel kikevert tojást, épp csak addig keverjük, amíg a tészta összeáll. A tésztát kanállal a gyümölcsre szaggatjuk és megszórjuk kristálycukorral. 40 perc alatt készre sül. Akkor jó, ha a teteje sötét aranysárga, alatta a gyümölcs pedig szirupos sűrű.