Gesztenyés bonbon – gluténmentesen
Hozzávalók kb. 30 db-hoz:
- 80 g marcipán
- 150 ml málnaszörp
- 1,5 teáskanál étkezési zselatin
- 600 g gesztenyemassza
- 125 g gluténmentes (tejmentes) étcsokoládé
Elkészítés:
Elkészítési idő kb. 90 perc
- A marcipánból formázzunk egész apró golyókat és tegyük a mélyhűtőbe amíg elkészítjük a málnás zselét.
- A málnás réteghez a szörpöt keverjük össze a zselatinnal és melegítsük forrásig. Hűtsük egészen addig folyamatos kevergetés mellett, amíg egy kicsit elkezd zselésedni.
- A lehűtött marcipán golyókat tegyük a zselébe és pár percre helyezzük vissza a fagyasztóba. Amikor megkötött a zselatin a golyók körül, egy kiskanál segítségével vegyük ki a zselés marcipánt. Persze akinek van apró bonbon formája, vagy pici jégkocka tartója, készítse abba nyugodtan, úgy még tökéletesebb lesz az eredmény.
- A gesztenye masszával csomagoljuk be a zselés golyókat és tegyük vissza a fagyasztóba amíg elkészül az olvasztott csokoládé.
- A csokoládét vízgőz felett olvasszuk fel, majd mártsuk bele a jéghideg golyókat.
- Tegyük sütőpapírra száradásig.
Jó étvágyat hozzá!
Allergének: mandula (marcipán)