Fontos a gyermekek egészséges táplálkozása a szünidő alatt is

Felhasznált irodalom:

  1. GYERE® Program Dunaharaszti. Sajtóközlemény. Vége a tanévnek, de mit egyen a gyerek nyáron? (Letöltve: 2019. június 20.) Elérhető online: http://mdosz.hu/hun/wp-content/uploads/2018/01/Sajt%C3%B3k%C3%B6zlem%C3%A9ny-V%C3%A9ge-a-tan%C3%A9vnek-de-mit-egyen-a-gyerek-ny%C3%A1ron.pdf
  2. Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége. Reggelizéssel az egészségesebb mindennapokért. Táplálkozási Akadémia Hírlevél. 2019; 12(3)
  3. Kiss-Tóth B. Négy–tíz éves gyermekek táplálkozásának és fizikai aktivitásának felmérése – reggelizési szokásokra vonatkozó eredmények összefoglalója. Új Diéta. 2014; 23(4): 18-20. (Letöltve: 2019. június 24.) Elérhető online: http://mdosz.hu/hun/wp-content/uploads/2016/09/2014-4-negy-tiz-evesek.pdf
  4. Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége. Okostányér 6-17 éveseknek. 2018. (Letöltve: 2019. június 24.) Elérhető online: http://www.okostanyer.hu/okostanyer-gyermek/
  5. Takács, I., Benkő, I., Toldy, E., Wikonkál, N., Szekeres, L., Bodolay, E., …Lakatos, P., (2012). Hazai konszenzus a D-vitamin szerepéről a betegségek megelőzésében és kezelésében. (Letöltve: 2019. június 20.) Elérhető online: https://akademiai.com/doi/pdf/10.1556/OH.2012.29410
  6. Ságvári, B.: A net-generáció törésvonalai – Kultúrafogyasztás és életstílus-csoportok a magyar fiatalok fiatalok körében. Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet Budapest, 2011. Arctalan(?) Nemzedék – Ifjúság 2000–2010, Szerk: Bauber B., Szabó A. Tanulmánykötet (pp. 263-282). (Letöltve: 2019. június 21.) Elérhető online: https://barankovics.hu/_f/honlapra/arctalan-nemzedek-1.pdf
  7. Németh Á, Költő A. (Szerk.) Egészség és egészségmagatartás iskoláskorban 2014. Az Iskoláskorú gyermekek egészségmagatartása elnevezésű, az Egészségügyi Világszervezettel együttműködésben megvalósuló nemzetközi kutatás 2014. évi felméréséről készült nemzeti jelentés. Budapest, 2014, Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet. 2014. Elérhető online: (Letöltve: 2019. június 24.) http://mek.oszk.hu/16100/16119/16119.pdf
  8. NÉBIH tájékoztató. Nyári jó tanácsok vásárláshoz, ételkészítéshez. (Letöltve: 2019. június 21.) Elérhető online: https://portal.nebih.gov.hu/documents/10182/21392/Nyari_jo_tanacsok__vasarlashoz__etelkesziteshez.pdf/d88be600-2f19-4944-96f5-adefea342c1c
  9. Fekete K. 2015. évi Iskolai Egészségkommunikációs Felmérés (EKF) érdekességei. Új Diéta. 2017; 26(1): 25-28. (Letöltve: 2019. június 24.) Elérhető online: http://mdosz.hu/hun/wp-content/uploads/2018/01/UD%202017-1_final.pdf
  10. Zsíros E., Balku E., Vitrai J. Egészségkommunikációs Felmérés Eredményei II. – Iskolai felmérés. Egészségfejlesztés, LVII. évfolyam, 2016. 3. szám (Letöltve: 2019. június 24.) Elérhető online:
  11. http://folyoirat.nefi.hu/index.php?journal=Egeszsegfejlesztes&page=article&op=view&path%5B%5D=45&path%5B%5D=pdf