Csokihab tortácska
Hozzávalók 6 darabhoz:
A kekszalaphoz:
20 dkg (mézes) keksz
6 ek. vaj
3 tk. kakaópor
Az étcsokoládés habhoz:
2,5 dl tejszín
10 dkg étcsokoládé
1 narancs reszelt héja
3 zselatinlap
A fehércsokoládés habhoz:
10 dkg fehércsokoládé
2,5 dl tejszín
3 zselatinlap
csokoládéforgács a díszítéshez
Elkészítés:
1. Szükségünk lesz 6 db desszertgyűrűre (ha nincs, készítsük egy nagyobb tortaformában). Nagy tepsit vagy tálcát kibélelünk sütőpapírral, rárakjuk a tortagyűrűket.
2. A kekszet ledaráljuk, hozzáadjuk a kakaóport és az olvasztott vajat. Alaposan elkeverjük, majd a formák aljára kanalazzuk, és jól belenyomkodjuk.
3. Az étcsokoládés habhoz fél dl tejszínt felmelegítünk, majd felolvasztjuk benne az étcsokoládét. Elkeverjük a narancs héjával. Langyosra hűtjük. A maradék 2 dl hideg tejszínt kemény habbá verjük és óvatosan a csokis részhez keverjük. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és melegítve felolvasztjuk. Elkeverjük kevés csokis krémmel, majd a krém egészéhez adjuk. Szétosztjuk a formákban és hagyjuk megdermedni (2 óra).
4. A fehér csokis részt ugyanígy készítjük el, az étcsokira simítjuk. Ha ez is megdermedt (kb. 2 óra), a tetejét csokiforgáccsal díszítjük.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 5 óra múlva
1 adag: 580 kcal