Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Bio Kürtőskalács Hétvége a városligeti kürtőskalács-cukrászdában

Augusztus 29-30. között a tudatos, bio életmódot követő kürtőskalács rajongóknak kedvez a Vitéz Kürtős csapata. A nagy népszerűségnek örvendő Édes Mackó kürtőskalács-cukrászdába szombaton és vasárnap beköltözik az egészségtudatosság.

„Mivel idén az egészségügyi helyzet nem teszi lehetővé, hogy megszervezzük az októberi Kürtőskalács Fesztivált, az az ötletünk támadt, hogy augusztustól, októberig házhoz hozzuk a Fesztivál ínyenc attrakcióit. Hétvégén a bio kürtőskalácsaink lesznek terítéken, melyeket kizárólag gondosan kiválasztott bio alapanyagokból készítünk. Már hosszú ideje a pásztói malom bio lisztjéből sütjük a kürtőskalácsainkat, innen jött az ötlet, hogy az összes alapanyagot biogazdálkodásból szerezzük be” – mesél a Bio Hétvégéről András Tünde, a Kürtőskalács Fesztivál rendezvényigazgatója.

Augusztus 29-30. hétvégéjén a pásztói bio liszt mellett bio cukorból, tojásból, tejből, vajból készítik majd a kürtőskalácsokat, melyekbe biogazdaságban előállított, igazi bourbon vanília is kerül. Ami pedig az ízeket illeti, szintén ökogazdálkodásból származó diót, kókuszreszeléket, és őrölt fahéjat használnak.

„Ha szeretnétek egészségtudatosan, kiváló alapanyagokból készülő édességet kóstolni, ami összetevőinek köszönhetően akár egy életmódváltásba is nyugodt szívvel beilleszthető, akkor gyertek el most hétvégén az Édes Mackó kürtőskalács cukrászdába, és csemegézzetek a különféle ízesítésű kürtőskalácsaink közül. A tematikus hétvégék természetesen folytatódnak, ugyanis a Bio Hétvége mellett készülünk GM és TM Hétvégével, ahol glutén-, laktóz-, tejfehérje-, és tojásmentes kürtőskalácsokkal kedveskedünk az ételintoleranciával élőknek, de lesz Vegán Hétvége, Ínyencségek, Különleges Ízek Hétvégéje és egyéb izgalmas tematikus napok” – folytatja Bálint Gáspár, a Vitéz Kürtős ügyvezetője.

„Sőt, a Kürtőskalács Fesztivál hangulatát megidézve október 9-11. között extra meglepetéssel is készülünk” – zárja mosolyogva Tünde.

Tervezett tematikus hétvégék:

Augusztus 29-30: Bio Hétvége
Szeptember 5-6: GM és TM Hétvége
Szeptember 12-13: Vegán Hétvége
Szeptember 19-20: Ínyencségek Hétvégéje
Szeptember 26-27: Különleges Ízek Hétvégéje
Október 3-4: GM és TM Hétvége
Október 9-10-11: Meglepetés Kürtőskalács Happening