Aranygaluska muffinformában
Hozzávalók 12 darabhoz:
35 dkg liszt
1 tasak sütőpor
2 tojás
20 dkg cukor
1 dl olaj
2 dl natúr joghurt
8 ek. darált dió
vaj a formákhoz
Az öntethez:
6 dl tej
1 cs. vaníliás pudingpor
10 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
A díszítéshez:
1 gránátalma vagy más gyümölcs
Elkészítés:
1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kivajazunk egy 12 részes muffin sütőformát. A lisztet a sütőporral együtt átszitáljuk. A tojást a cukorral és az olajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a joghurtot és a sütőporral elkevert lisztet.
2. A masszát a formába rétegezzük úgy, hogy egy kanálnyit teszünk a sütőformába. Megszórjuk jócskán darált dióval, megint egy kanál tészta, majd dió következik, és így folytatjuk addig, hogy háromnegyedig megteljen a forma. A tetejére dió kerüljön. A sütőben kb. 25 percig sütjük. Hűlni hagyjuk.
3. Közben az öntethez a tejben megfőzzük a pudingport a cukorral együtt, langyosra hűtjük és a tészta mellé tálaljuk.
4. A tetejére a gránátalmát kettévágjuk, magjait kikaparjuk. Kevés öntetet locsolunk a muffinra, és rászórjuk a magokat.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: 1 óra múlva
1 darab: 320 kcal