Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Újabb üzemmel erősít a SPAR a magyar húspiacon

A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. tulajdonába került a ZIMBO Perbál Húsipari Termelő Kft. perbáli üzemegysége. A sikeresen lezárt tranzakciót követően a vállalat tovább modernizálja az 1998-ban átadott perbáli húsüzemet. A közel 200 fős munkavállalói állomány pedig biztonságban tudhatja magát a továbbiakban is, de már a fenyőfás logó égisze alatt.

„A SPAR legfontosabb törekvése, hogy a vásárlók asztalára ellenőrzött – minél nagyobb arányban magyar – alapanyagokból származó, minőségi termékeket juttassunk el. Nincs ez másként a frisshús és a húskészítmények szegmensében sem, ahol a saját bicskei Regnum Húsüzemünk révén folyamatosan a fogyasztói igények változásaihoz tudjuk igazítani a termékek gyártását. Az elmúlt időszakban megnőtt kereslet miatt úgy döntöttünk, hogy bővítjük a gyártási kapacitásunkat. A most cégcsoportunk tulajdonába került perbáli üzemmel kipróbált, nagy kapacitásra képes, magas minőséget szem előtt tartó egységgel bővült a SPAR-csoport, amely tovább erősíti pozícióinkat a hazai húspiacon” – ismertette Heiszler Gabriella, a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója.

A perbáli üzem a Regnum Húsüzem Perbál nevet viseli a jövőben. Az itt gyártott termékek a SPAR saját hálózatában és valamennyi franchise üzletében kaphatóak lesznek majd, a perbáli üzem gyártási folyamatait pedig összehangolják a bicskei húsüzem tevékenységével. A közeljövőben több jelentős fejlesztést hajtanak végre az új üzemegységben: többek között korszerűsítik a hűtéstechnológiát. Minőségirányítási szempontból a meglévő üzemhez hasonlóan Perbálon is az ISO 22 000 rendszer szerint működtetik majd a folyamatokat: a tanúsítás megszerzésének tervezett időpontja a következő két év.

„A Zimbo perbáli gyára november 2-ától a SPAR élelmiszer-termelési üzletágában működik tovább. A termékpalettánk folyamatosan bővül és év végére megérkeznek az első SPAR-os termékek Perbálról a SPAR teljes hálózatába. Az itt dolgozó mintegy 200 munkavállaló tovább dolgozhat majd, immár a SPAR-csoporton belül. Velük együtt a SPAR csapatát az élelmiszer-termelés üzletágban így már mintegy 600 szakember erősíti majd. A bővüléssel nagyobb lesz a saját márkás termékválasztékunk, és erősödik a magyar termék szortiment. Az elmúlt évben 40 ezer tonna hústerméket állítottunk elő, 2021-től jelentősen bővül a kapacitásunk” – tette hozzá Horváth Ferenc, a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. élelmiszeripari cégvezetője.