Pásztortarhonya

HOZZÁVALÓK:
– 200 g füstölt szalonna, kockára vágva
– 200 g karikára vágott virsli
– 2 apróra vágott hagyma
– 1 paradicsom felkockázva
– 200 g tarhonya
– 1 tv paprika csíkokra vágva
– só
– bors
– pirospaprika
– őrölt kömény
– 3 kisebb burgonya felkockázva
– 1 csokor petrezselyemzöld

ELKÉSZÍTÉS:
A szalonnát lepirítjuk, hozzádobjuk a karikára vágott virslit, azt megpirítjuk, majd kivesszük a serpenyőből.

A visszamaradt zsiradékon lepirítjuk az összevágott hagymát, a tarhonyát, hozzáadjuk a paradicsomot, paprikát, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával, őrölt köménnyel, petrezselyemzölddel ízesítjük, felöntjük 4 dl vízzel, puhára főzzük, majd visszatesszük a szalonnát és a virslit, átforgatjuk és már tálalhatjuk is.

Elkészítési idő: 45 perc