Gyümölcsös metélt
Hogy ne unatkozz a #maradjotthon idején…
Hozzávalók 6 személyre:
25 dkg piros gyümölcs (fagyasztott vagy konzerv)
1 ek. őrölt fahéj
25 dkg metélt tészta
25 dkg tehéntúró
15 dkg cukor
1 tojás
2 ek. liszt
2 dl tej
vaj a tepsi kikenéséhez
porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
1. A tésztát bő, forró vízben, a csomagoláson előírt idő alatt kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A gyümölcsöket (fagyosan) a fahéjjal összekeverjük, állni hagyjuk. Ha befőttből készítjük, lecsepegtetjük.
2. Kivajazunk egy 20×30 cm-es tepsit vagy tűzálló tálat. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A túrót áttörjük, alaposan kikeverjük a cukorral és a tojással, majd hozzáadjuk a lisztet és a tejet. A tésztát összekeverjük a túrós krémmel, és a felét a tepsibe simítjuk. Rászórjuk a gyümölcsöket, majd rátesszünk a tészta másik felét is.
3. A sütőben kb. 20 perc alatt pirosra sütjük, majd megvárunk, amíg kissé kihűl. Tálaláskor szeletekre vágjuk, majd porcukorral megszórva, a zöldfűszerrel díszítve kínáljuk.
Tipp:
A piros gyümölcsök helyett használjunk almát, körtét is!
Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 70 perc múlva
1 adag: 370 kcal