Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Gyümölcsös metélt

Hogy ne unatkozz a #maradjotthon idején…

Hozzávalók 6 személyre:
25 dkg piros gyümölcs (fagyasztott vagy konzerv)
1 ek. őrölt fahéj
25 dkg metélt tészta
25 dkg tehéntúró
15 dkg cukor
1 tojás
2 ek. liszt
2 dl tej
vaj a tepsi kikenéséhez
porcukor a szóráshoz

Elkészítés:
1. A tésztát bő, forró vízben, a csomagoláson előírt idő alatt kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A gyümölcsöket (fagyosan) a fahéjjal összekeverjük, állni hagyjuk. Ha befőttből készítjük, lecsepegtetjük.
2. Kivajazunk egy 20×30 cm-es tepsit vagy tűzálló tálat. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A túrót áttörjük, alaposan kikeverjük a cukorral és a tojással, majd hozzáadjuk a lisztet és a tejet. A tésztát összekeverjük a túrós krémmel, és a felét a tepsibe simítjuk. Rászórjuk a gyümölcsöket, majd rátesszünk a tészta másik felét is.
3. A sütőben kb. 20 perc alatt pirosra sütjük, majd megvárunk, amíg kissé kihűl. Tálaláskor szeletekre vágjuk, majd porcukorral megszórva, a zöldfűszerrel díszítve kínáljuk.

Tipp:
A piros gyümölcsök helyett használjunk almát, körtét is!

Munka: kb. 35 perc                                         
Fogyasztható: kb. 70 perc múlva                                           
1 adag: 370 kcal