Több funkció, több ízélmény – Íme a modern családi konyha titkos csodafegyvere

Vajon létezik-e sokoldalúbb konyhai gép a forrólevegős fritőznél?

Ez a készülék azért örvend ilyen nagy népszerűségnek, mert egyszerűen és gyorsan valósíthatók meg vele a különféle fogások.

„A klasszikus sültkrumplitól kezdve, a rántott húsokon át, az egzotikusabb ételekig, mint például a tempura, sokféle finomság készíthető benne. Ez változatosabbá teszi az étkezéseket és új ízeket hozhat a család asztalára”

– hangsúlyozta Lucza András, a Sencor SDA Divíziójának vezetője.

A Sencor multifunkciós forró levegős fritőze, az SBG 8900SS hat literes edénnyel rendelkezik, ezért ideális választás a családok számára. Többféle sütőprogramot kínál: a Roast húsfélék, halak, vagy kolbászok sütésére, míg a Bake a szendvicsek (pl. panini) melegítésére, a Beef pedig a marhasteak szeletek elkészítésére való. A „Dehydrator” funkció pedig a különféle élelmiszerek, például hússzeletek vagy gyümölcsök 40 Celsius fokon történő szárítását teszi lehetővé. A Fries program – ahogy a neve is mutatja – elsősorban köretek elkészítését szolgálja. Az Air Fry pedig a forrólevegős olajsütő elvén készülő ételekhez használható.

Az említett programok a 175-230 Celsius fok közötti intervallumot fedik le, de ennél alacsonyabb, 120-150 Celsius fokos értékek is beállíthatók. A készülék hatékonyan dolgozik, ennek köszönhetően egy marhasteak szelet már 12 perc alatt, míg egy adag sültburgonya akár 20 perc alatt elkészíthető benne.

„A fritőz a modern család konyhájának titkos fegyvere: gyors, egyszerű és egészséges ételeket varázsol az asztalra”

– emelte ki Lucza András. Hozzátette: a Sencornál kulcsfontosságú, hogy kényelmesebbé és könnyebbé tegye a családok életét. Éppen ezért ennél készüléknél grill funkció is rendelkezésre áll. Ennek köszönhetően 200, 220, 240 vagy 265 Celsius fokon grillezhetnek vele a felhasználók különféle húsokat, kolbászokat, vagy zöldségeket.

A tökéletes eredmény érdekében azonban nem árt odafigyelni néhány szabályra. Ezek közé tartozik például a húsok egyforma vastagságú szeletekre történő felvágása, vagy, hogy a sózás mellőzése sütés előtt, mivel ez keménnyé és szárazzá teheti a húsokat. Szintén fontos aranyszabály, hogy grillezés közben nem szabad átszúrni a húst, mivel ilyenkor kifolyhat a leve, ami szintén szárazzá és keménnyé teheti.

A Sencor multifunkciós forró levegős fritőze a maga 1660 wattos teljesítményével minden egyes fogás elkészítésénél praktikus konyhai segítőtársnak bizonyulhat. Több mint valószínű, hogy új távlatokat nyit a család gasztro kultúrájában és önfeledtté, továbbá izgalmassá teszi a nyáresti sütögetéseket, grill partikat.

Kapcsolódó podcastok a PodCars és a Begurulva youtube, valamint videa csatornákon!