Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

A Pastramit is bekebelezte a felcsúti stróman

Újabb étteremmel bővíti vendéglátóipari portfólióját a Mészáros Csoport, miután az érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt. tulajdonába került a Monyó Holding Kft., valamint annak leányvállalata, a Pastrami Kft., amely az azonos nevű óbudai éttermet üzemelteti – közölte a cégcsoport pénteken az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.

A közleményben ismertették, hogy

a tranzakciónak köszönhetően a Talentis Group Zrt. 100 százalékos tulajdonosa lett a Monyó Holding Kft.-nek, amely a Pastrami étterem helyszínéül szolgáló ingatlan tulajdonosa, és a bérleti szerződés alapján biztosítja az étterem számára az ingatlan használatát.

A vendéglátóipari egységet üzemeltető, valamint a vendéglátáshoz kapcsolódó berendezéseket, eszközöket birtokló Pastrami Kft. is a Mészáros Csoport érdekeltségébe került.

Kiemelték: az ismert, nagy hagyományokkal rendelkező étterem gasztronómiai színvonala, családbarát koncepciója illeszkedik a több étteremmel is rendelkező Mészáros Csoport üzleti portfóliójába. Ugyanakkor a Pastrami étteremnek is szembesülnie kellett a Covid-járvány negatív utóhatásaival, valamint a háború miatt megemelkedett energiaárakkal, emiatt évek óta veszteséges.

Az új tőkeerős tulajdonos megjelenése, a cégcsoporton belüli szinergiák kihasználása biztosítani tudja a vállalkozás stabilitását, eredményességét, további fejlődését és a munkahelyek megőrzését – közölték.

Mészáros Lőrinc, a Mészáros Csoport tulajdonosa a közleményben kifejtette, a Pastrami étterem akvizíciójával olyan jó hírű vendéglátóegység került a portfóliójukba, amely több, mint 15 éve gazdagítja Óbuda gasztronómiai kultúráját.

Az étterem a tradíciók és a modern konyhaművészet ötvözésére épít, miközben kiváló minőséget képvisel.

Stratégiai cél az értékmegőrzés, valamint a legmagasabb szintű vendégélmény biztosítása mellett olyan fejlesztések és beruházások megvalósítása, amelyek során az étterem mind eszközeiben, mind kínálatában és működésében a mostani trendeknek megfelelően újulhat meg. Terveik megvalósításában a továbbiakban is számítanak az itt dolgozók magas szintű szakmai tudására.

A Pastrami 2009 januárja óta rendelkezik működési engedéllyel, hazai és nemzetközi bisztró kínálatot nyújt a vendégeknek.

Az étterem a pastrami nevű közép-európai származású New York-i szendvicsről kapta a nevét, ez az ételkülönlegesség a nyitás óta folyamatosan szerepel a kínálatban.

A szendvics alapját képező pastrami hús előállításának teljes technológiai folyamata – pácolás, szárítás, meleg füstölés és párolás – a saját konyhán történik, ahol éves szinten mintegy 600-800 kilogramm pastrami húst állítanak elő.

A tágas terekkel rendelkező étterem családbarát hely, gyermeksarokkal rendelkezik, és kutyával is látogatható. Az étterem a napi á la carte rendszerű kiszolgáláson túl rendezvényeket is lebonyolít, catering szolgáltatásokat is nyújt, a nyári szünet alatt pedig a környéken szervezett táborokban részt vevő gyermekeknek kínál ebédet.

Ételeik az egyik ételfutár-társaságon keresztül házhoz is rendelhetők – tájékoztatott a Mészáros Csoport közleményében.