Túrómousse eperrel

A túrókrémhez:

  • 50 dkg krémes túró
  • 10 dkg porcukor
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 5 dl habtejszín
  • 5 lapzselatin
  • 20 dkg eper

A túrómousse-hoz a zselatint hideg vízbe áztatjuk. A túrót villával összetörjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a vaníliát és ezekkel is összedolgozzuk.

A tejszínből kemény habot verünk, majd óvatosan a túrós masszához keverjük. Egy evőkanálnyi túrós masszát kikeverünk a zselatinnal, felmelegítjük és óvatosan a mousse-hoz keverjük.

Fóliával bélelt szögletes sütőformába tesszük, 3-4 órára a hűtőbe tesszük, majd eperszeletekkel díszítve tálaljuk.

https://gasztroll.hu/2021/06/15/tavasz-a-konyhaban-a-tefallal

Tefal Easy Fry Oven & Grill FW501815 forró levegős fritőz 9 okos funkciót zár egyetlen készülékbe. Helyettesítheti vele a grillt, sütőt, gyümölcsszárító készüléket, a serpenyőket és még számos további konyhai eszközt. 8 előre beállított automatikus programjának köszönhetően az ínycsiklandó ételek elkészítése gyerekjáték lesz, ráadásul minimális zsiradékkal készítheti majd el a finomságok széles skáláját. Időt, kalóriát és piszkos edényt spórolva 30%-kal takarékosabb és gyorsabb, mint egy hagyományos sütő. A kisebb munkafelülettel rendelkező háztartásokban nagyon praktikus és stílusos megoldás, hiszen több konyhai készüléket is helyettesíthet vele, minimalista kinézete pedig minden konyhába beillik.

A Tefal Unlimited G255 serpenyő tapadásmentes felülete akár hatszor jobban ellenáll a karcolásoknak, mint a hagyományos serpenyők. Amikor a serpenyő eléri a sütés számára megfelelő hőmérsékletet, a jól ismert piros kör, a Thermo-Signal jelzi ezt. Újonnan, a serpenyő aljának közepén található homokóra változtatja meg a színét és tűnik el ekkor, ezzel jelezve, hogy a serpenyő elérte a megfelelő sütési hőmérsékletet. A serpenyő Thermo Fusion felülete extrém gyorsan felmelegszik, egyenletes hőelosztást biztosít, amivel szintén a tökéletes sütést segíti elő. Isten i zöldséges fogások készülhetnek vele! Tapadásmentességnek köszönhetően kezelése nagyon könnyű, a takarítással pedig gyorsan elkészülhetünk!