A Sencor új olajsütőket dob piacra az ízletes nyári fogásokhoz

Egy fejlett készülékkel sok helyet lehet megspórolni a konyhában

A nyár a gondtalan felfedezés és az önfeledt kikapcsolódás évszaka. A Sencor új olajsütőivel szeretne hozzájárulni a még teljesebb és izgalmasabb gasztro élményekhez, amelyek emlékezessé tehetnek egy-egy nyaralást vagy kerti sütögetést. „A Sencor négy új olajsütővel kívánja lefedni az olajsütőket kereső vásárlók igényeit. Ezek közül a legfejlettebb lényegében egy multifunkciós sütőként használtható, ezáltal sok-sok helyet lehet vele megtakarítani a konyhában” – hívta fel a figyelmet Lucza András, a Sencor SDA Divízió vezetője.

A Sencor SFR 6200 típusú olajsütővel bármikor könnyen és gyorsan elkészíthető egy ízletes vacsora. Használata a forgókapcsolóval rendkívül egyszerű: csak be kell kapcsolni és a kívánt hőmérsékletre állítani. 1800 wattos teljesítményével a készülék már 4-5 perc után készen áll a használtra, de a tapadásmentes sütőfelületének és a kivehető kosárnak köszönhetően a használat utáni takarítása sem jelent problémát.

A készülék 1,5 literes tartállyal rendelkezik, ami körülbelül 600 gramm hasábburgonya elkészítésére alkalmas, ezen kívül akár húsgolyókat, halrudakat, vagy akár hagymakarikákat is süthetünk benne. „Rendszeres használatát az úgynevezett hideg tapintású fogantyú, a teljesen rozsdamentes ház, valamint az olaj lecsepegtetésére szolgáló tartály teszi igazán praktikussá” – hívta fel a figyelmet a Sencor termékmenedzsere.

1,4 kilogrammnyi hasábburgonya

A Sencor következő újdonsága, az SFR 7200 annyiban különbözik a 6200-astól, hogy elsősorban nagyobb adagok elkészítésére alkalmas, hiszen már 2200 wattos teljesítménnyel és 3,2 literes sütőkosárral rendelkezik. Ennek köszönhetően akár 1400 grammnyi haságburgonyát is lehet vele sütni egyszerre, ami akár a családi felhasználásra is ideálissá teheti.

Az SFR 7200-as ugyanakkor minden olyan előnnyel rendelkezik, ami a 6200-ast is kiemelkedően praktikus és egyszerűen kezelhető készülékké teszi. Ezek közé tartozik az innovatív tervezésű „cooltouch” ház, amelynek köszönhetően a készülék fogantyúja nem forrósodik fel. „Az SFR 7200-as viszont már kémlelő nyílással is rendelkezik, így nyomon követhetőek a különféle ételkészítési fázisok” – emelte ki Lucza András. A készülék fejlettebb változatának 8200SS tekinthető, amely megegyező kapacitással, ámde digitális kijelzővel és 5 előre beállított programmal rendelkezik.

Csúcsok-csúcsa

A Sencor SFR olajsütő család csúcsát 9300-as képviseli, amely egy személyben helyettesíti a főzési módokhoz használt edényeket és gépeket. Ezen készülék segítségével ugyanis nemcsak sütni, vagy grillezni, hanem akár párolni és pirítani is lehet. „Sőt, akár még fondüként is használható Az SFR 9300-as 18 előre beállított főzési programmal rendelkezik és 4,8 literes tartályának köszönhetően az egész család számára süthetünk és főzhetünk vele” – hangsúlyozta a szakember. Hozzátette: a főzési idő, illetve a hőmérséklet szükség esetén manuálisan, az adott programtól eltérően is beállítható. A késleltetett indításnak köszönhetően pedig maximum 24 órával tolható el a sütés kezdete, ami jóval könnyebbé és tervezhetőbbé teheti a konyhai sütés-főzéseket.

A Sencor törekszik arra, hogy új készülékeivel jelentős mértékben javuljon a konyhában eltöltött idő minősége. A praktikus tervezésnek és az okos funkcióknak köszönhetően pedig a Sencor-tulajdonosoknak több idejük maradhat a kikapcsolódásra és a pihenésre.