Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Több mint 300 élelmiszertermékkel bővíti idén saját márkás kínálatát a SPAR

Posted on 2021-04-122021-04-12 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

Az áruházlánc 3600-nál is több saját márkás árut forgalmaz, amelynek közel fele élelmiszer. A vállalat a hazai beszállítókkal együttműködve és saját élelmiszer-termelő egységeinek bővítésével folyamatosan növeli kapacitását. A bicskei és perbáli Regnum húsüzemek, és az üllői SPAR enjoy. convenience üzem új termékfejlesztéseit a folyamatosan változó fogyasztói szokások indokolják.

„Vállalatunk folyamatosan, évtizedek óta fejleszti a saját márkás termékkínálatát. A mennyiségi növekedésen túl kiemelten fontos szempont a hazai alapanyagok minél nagyobb arányban történő felhasználása. A megbízható, minőségi, egyben pénztárcabarát árucikkek kapcsán áruházláncunk számára elsőbbséget élvez a magyarországi termékek forgalmazása. Választékunk évről évre bővül, mára 31 termékcsalád több mint 3600 saját márkás árucikke érhető el az üzleteink polcain. A vásárlói elvárások folyamatosan változnak, ezért 2021-ben szinte az összes saját márkás áruterületünk kínálatát szélesíteni szeretnénk. A tavalyi év fejlesztési adatait alapul véve idén úgy tervezünk, hogy csak az élelmiszerszegmensben háromszázon felüli új cikkel bővítjük a saját márkás árukínálatunkat. Kiemelkedően sok fejlesztés várható a tejtermékek, a pékáruk és a convenience, azaz a kényelmi árucsoportokban” – mondta Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője.

A kényelmi termékeket gyártó SPAR enjoy. convenience üzem 2018-as megnyitása óta egyre szélesebb szendvics- és salátakínálattal látja el az üzletlánc egységeit. A korábbi technológiai beruházások után 2020-ban a termékkörbővítés került fókuszba: év végén megkezdődött a SPAR márkanevű, 350 grammos termékek előállítása, miközben tojás-, burgonya- és kukoricasalátával, franciasalátával és orosz hússalátával gazdagodott a kínálat. Közel egyéves termékfejlesztés eredményeként a saláták vadonatúj receptúrával készülnek, adalékanyagok hozzáadása nélkül. Az elképzelések szerint idén 22 új árucikkel, közöttük saját gyártású, húspogácsás és vegán hamburgerekkel gazdagítja választékát az üllői üzemegység, melyek esetében a húspogácsa a SPAR enjoy. convenience üzemben készül majd, míg a vegán hamburger – az üllői üzem útmutatásai alapján – speciális táplálkozási igények kielégítésére szolgáló termékek gyártására szakosodott beszállító partnernél kerül majd előállításra. Ezek mellett olyan új kényelmi áruk kerülnek az üzletekbe, mint a csípős körözött, a rántott párizsis és csirkemelles szendvics, csirke nuggets, pulled pork szendvics, szénhidrát-csökkentett sonkás szendvics, uborkasaláta és vegán káposztasaláta. A termelést 2021-től egy új gépsor segíti, amely hamburgerek, hot dogok és csirkefalatok csomagolására alkalmas. A hidegkonyhai termékek kereslete a koronavírus világjárvány okozta átmeneti visszaesést követően mostanra kezd visszatérni a pandémia előtti időszak mutatóihoz. A szendvics- és salátakereslet fokozatos emelkedése a SPAR online shopban is látványos. A jövőt illetően ez bizakodásra ad okot, ugyanis a kényelmi-hidegkonyhai piacban jelentős növekedési tartalék rejlik.

A saját márkás termékfejlesztések másik fontos műhelye, a SPAR hálózatának húsokkal és húskészítményekkel való ellátásáért felelős Regnum Húsüzem és Oktatóközpont. Az egyre növekvő keresletnek köszönhetően a vállalat a gyártási kapacitás bővítése mellett döntött és megvásárolta a ZIMBO Perbál Húsipari Termelő Kft. perbáli üzemegységét, amely 2020 novemberétől Regnum Húsüzem Perbál néven látja el feladatait. Az akvizíció is szerepet játszott abban, hogy a friss húsok értékesítése az előző évben mintegy 20%-ot emelkedett. A koronavírus-világjárvány a vásárlói szokásokat is befolyásolta: a többszöri kisebb bevásárlásokat felváltották a ritkább, de nagyobb mennyiségben történő friss, pultos és előre csomagolt termék-beszerzések. Ezzel párhuzamosan hozzávetőleg 30%-ot nőtt a csomagolt tálcás húsok és húskészítmények eladása. A felvágottak esetében ugyanez a tendencia figyelhető meg. A frisshús-szegmens az online shopos értékesítésben dinamikus fejlődésnek indult 2020-ban: 2019-hez képest a forgalom a négyszeresére növekedett.

A SPAR Magyarország üzletpolitikájának egyik meghatározó eleme, hogy minél több termék származzon hazai, – akár családi – vállalkozásoktól, előállítóktól, gazdáktól és termelőktől. Ez igaz a saját márkás termékek alapanyagaira is. A másik fontos elem, hogy az üzletlánc az új saját márkás termékek fejlesztésénél, illetve a már meglévő cikkek átcsomagolásakor minden esetben egyezteti a partnerével a védjegyhasználat lehetőségét. Többek között ennek köszönhető a saját márkás, védjegyes termékek cikkelemszámában tapasztalható lendületes növekedés: 2019 végén 75 különböző saját márkás árucikken szerepelt védjegy, 2020-ban pedig további 32 termék kapta meg a besorolást, több esetben az egyik legkedveltebb saját márkacsalád, az S-Budget termékei is.

A vállalat legtöbb saját márkás terméke, közel 1700-as darabszámmal, az élelmiszeráruk közé tartozik. Az úgynevezett non-food I. kategóriában – például háztartási vegyi áruk, mosó- és tisztítószerek, higiéniai cikkek, testápolási termékek, állateledelek – 210-féle áru található az üzletekben, a non-food II. csoport – barkácsáruházakban, egyéb szaküzletekben és hipermarketekben értékesített áruk, például szerszámok, autóalkatrészek, kemping-felszerelések, sporteszközök – közel 1300 fajta termékkel képviselteti magát. Az áruházlánc továbbá közel 120 húsüzemi, 70 kényelmi és 200 egyéb gasztroterméket is forgalmaz.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress Tags:kínálat, saját márkás, saját márkás kínálat, SPAR, SPAR Magyarország

Bejegyzés navigáció

Previous Post: A D-vitamin étrendi forrásai
Next Post: Innovációs díjat nyert a Gierlinger Prémium kockázott Bacon

Kapcsolódó anyagaink

  • Állatorvosi számlára főz az ételfutár Gasztropress
  • Haraszthy Ágoston (1812–1869) – a kaliforniai bor atyja Gasztropress
  • Növelni kívánja részesedését a magyar kávépiacon a Coca-Cola Gasztropress
  • Tofugyártó üzemben intézkedett a Nébih Gasztropress
  • Az élelmiszerek és a háztartási cikkek forgalma bővült a leggyorsabban a hazai e-kereskedelemben egy kutatás szerint Gasztropress
  • Étkezési búzaliszttel kevert tönkölybúza liszteket vont ki a forgalomból a Nébih Gasztropress
2023. március
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
« febr    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
  • Újabb szakaszokon épülhet a #KariGerikerékpársugárút
  • Két napig újra #KariGeri a rakpart
  • Így jár az M3-as metró hétvégén
  • Beindult a szezon, újra a közutakon a mezőgazdasági gépek!
  • Ismét viharos szélre és porviharokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat
  • Kukucs könyvek – Merre vagy, mama?
  • Az európai fogyasztók elsősorban az utazásról, az éttermekről és az új ruhákról mondanak le az infláció hatására
  • Az utóbbi években jelentősen javult a mielóma multiplexben szenvedő betegek kezelése
  • Így segítsük kertünket a tavaszi ébredésben
  • Összefogásra szólított föl a Mohosz elnöke a halállomány védelmében
  • Van képünk hozzá (23.03.24.) – Lexus GX
  • Amikor, nem az utasok szavaznak… Az év légitársaságának választották a Wizz Airt
  • Van képünk hozzá (23.03.23.) – Alpine A110 S
  • Van képünk hozzá (23.03.22.) – MG4
  • Petőfi Sándor kutyája éve még BKV-zni is megtanult
  • A kutyák és az emberek agya hasonlóan dolgozza fel a környezet hangjait – a tesztek alapján
  • A Honda Pilot gyengén teljesítette az IIHS töréstesztet
  • A hétvégén tesztelik a biztonsági rendszereket
  • A teszteredmények után az ADAC veszélyesnek tart hét nyári abroncsot
  • A Toyota Highlander így teljesítette az IIHS töréstesztet
  • A Grandlandot is megtapogatták
  • Megérkezett hazánkba is a frissített DS 3 és DS 7
  • Gondoltad volna, milyen nehézségekkel/veszélyekkel kell megküzdenie egy látássérült embernek a mindennapi közlekedésben?!
  • ASA…
  • Az Evolveo Z5 Strongphone-t is “megleste” Sanyi (Videóval!)
  • Alpine A110 S
  • A frissített DS 7-essel is gurultunk
  • DS 3 bemutatón jártunk
  • Túl a háromszázezren
  • Nagyon röviden a dízel Astráról (is)
  • Több mint 130 étterem konyháját próbálhatják ki az őszi Országos Étterem Hét vendégei Gasztropress
  • A legkedveltebb „túrórudak” Gasztropress
  • Itt kapható Budapest legnagyobb gyrosa Gasztropress
  • Az elmúlt hét gasztroposztja – is lehetett volna… Kinekeszelma
  • Honnan ismerszik meg a jó felvágott? Gasztropress
  • Húsvéti menü okosan! Gasztropress
  • Tudjuk, mit eszel idén a fánkfesztiválon Gasztropress
  • Negyven százalékkal több üvegházhatású gázkibocsátást okoz a férfiak étrendje, mint a nőké Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

Részletek

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.