Otthon elkészíthető üdítőkkel lehet zöldebb karácsonya a magyaroknak

Idén először otthoni Pepsi-ízekkel ünnepelhetjük a karácsonyt

Bár arról nincs hivatalos információnk, hogy a Jézuska szívesebben visz-e ajándékot azokba az otthonokba, ahol szódagépek díszelegnek a konyhában, ettől függetlenül azt biztosan állíthatjuk, hogy a Föld határozottan jobban jár vele. „Az ilyen háztartásokban két fogalmat nem ismernek: a nehéz ásványvizes palackok cipelését és az üres PET-palackok kamrában, vagy kukában történő felhalmozását. Azok az otthonok, ahol szódagépeket használnak, évente akár több ezer egyszerhasználatos műanyagpalacktól is megóvhatják a bolyónkat”- hívta fel a figyelmet Széll-Szőke Krisztina a SodaStream termékmenedzsere.

A szódagépekkel rendelkező háztartásokban bizonyos értelemben mindig zöld volt a karácsony. Az idei év azonban minden SodaStream-felhasználó számára különleges lehet. Ettől az évtől kezdve ugyanis szó szerint, egyetlen gombnyomással készíthetik el kedvenc üdítőjüket odahaza. A SodaStream eddig is számtalan ízletes, csökkentett cukortartalmú szörpöt kínált a készülékeihez. 2021-ben azonban megérkeztek a boltok polcaira a Pepsi-ízek, úgy, mint a klasszikus Pepsi kóla, a Pepsi Max, a 7up, a 7upFree, a Mirinda és a Mirinda Light. Valamennyi ikonikus Pepsi-íz 440 milliliteres kiszerelésben, tetszetős csomagolásban érhető el. Egy ilyen szörpös palackból pedig legalább 9 liter üdítő készíthető, egyéni ízléstől függően. A szörpök javasolt adagolása a kupakok belsejében fedezhető fel, így nem szükséges kísérletezgetni a megfelelő koncentráció elérése érdekében.

Ennek köszönhetően a karácsonyi és a szilveszteri vendégváráshoz nem kell egyszerhasználatos műanyagpalackokba csomagolt frissítőket hazacipelni és telerakni velük a kamrát. Azaz több hely maradhat a finomságoknak. Ez végeredményben kevesebb hulladékkal és kevesebb károsanyag-kibocsátással jár, hiszen feltehetően zéróra csökkenhet azon alkalmak száma, amikor valaki csak azért szalad el a boltba, hogy utána tucatnyi kétliteres üdítővel töltse meg a csomagtartót. „A környezetvédelmen túl a SodaStream felhasználók profitálhatnak a leginkább ebből, hiszen a kötelező dolgok helyett az élvezetes, meghitt ünnepi felkészüléssel foglalkozhatnak. Ennél jobb dolgot el sem lehet képzelni karácsonykor” – hangsúlyozta a SodaStream termékmenedzsere.

Minden karácsonykor nagy kérdés, hogy vajon lesz-e hó. Nos, a SodaStream nem tudja befolyásolni az időjárást, de mivel a vállalat két készüléke, a Spirit és a Crystal is megkapta a Carbon Trust minősítést, így azt biztosra vehetjük, hogy azok, akik ilyen készülékekkel várják a Jézuskát, azoknak biztosan zöldebb karácsonya lesz, mint korábban.