Új módszerrel értékelhetjük a vendéglátóhelyeket

Gyors visszajelzésre ad lehetőséget az NFC chippel és QR kóddal ellátott FastReview kártya

A szolgáltató szektorban a versenyképesség egyik kulcsa az ügyfelek, vendégek minél teljesebb, az ő igényeiknek leginkább megfelelő kiszolgálása. Külföldön nagy sikernek örvend a FastReview kártya alkalmazása, amelynek segítségével távozás előtt pillanatok alatt értékelést adhatnak az igénybe vett szolgáltatásról a vendégek. Magyarországon néhány hónapja indult hódító útjára, elsők között kezdte használni Budapest két nívós bárja, a Spritz Bar Gozsdu és a Kispipa Bar&Food.Manapság megszokott gyakorlat, hogy az olyan helyekről, ahol nem jártunk még, az interneten keresünk minél több információt, véleményt, amelyek alapján döntést hozunk. A sok pozitív értékelés tükrözi a szolgáltatás színvonalát, ami által erőteljes csábító hatást képes kifejteni.

„Tulajdonosként nagyon fontos számunkra a visszajelzés azzal kapcsolatban, hogy amit csinálunk, azt megfelelően tesszük-e, jó-e az út, amin haladunk vagy van-e esetleg olyan pontja a működésünknek, amin javíthatnánk” – avatott be Harsányi Gábor, a Spritz Bar Gozsdu és a Kispipa Bar&Food egyik tulajdonosa.

Értékelés a lehető legegyszerűbb módon

Többek között vendéglátóhelyek számára is nagy segítséget jelent az értékelések megszerzésében a FastReview megoldása, hiszen a vendégeket egyetlen mozdulattal tudják az értékelő felületeikre irányítani, illetve személyesen ösztönözni arra, hogy adjanak le értékelést.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy Magyarországon elsőként csatlakozhattunk ehhez a rendszerhez, amit az eddigi tapasztalataink szerint a vendégeink nagyon megszerettek és szívesen használnak. Távozásuk előtt mindössze annyi a dolguk, hogy hozzáérintsék az NFC képes mobiltelefonjukat egy NFC chippel és QR kóddal ellátott kártyához, ami olyan platformra irányítja őket, ahol pillanatok alatt el tudják készíteni az értékelésüket” – ismertette Harsányi Gábor a FastReview kártya működését.

A gyorsaság mellett a módszer nagy előnye, hogy a helyszínen tartózkodva motiváltabb a fogyasztó az értékelés adásában, mintegy plusz kalandként, élményként tekint rá, míg távozása után sokkal kisebb eséllyel szánna időt arra, hogy ezt megtegye.

Veterán furgonból a Gozsdu Udvarba

Bizonyára sokan találkoztak már fesztiválokon és különféle rendezvényeken az Aperol Spritz jellegzetes narancssárga veterán Citroen furgonjaival, amelyek 2016 óta gördülnek be a legtöbb bulihelyszínre minőségi ital kínálatukkal.

„Az Aperol Spritz szeretete, illetve széles körű népszerűsége vitt minket arra a döntésre, hogy építsünk erre a márkára. A koncepciónk olyannyira bevált, hogy 2017 őszén a Campari Csoport támogatásával megnyitottuk a Spritz Bar Gozsdut Budapest szívében, a Gozsdu Udvarban” – emlékezett vissza Harsányi Gábor.

Amellett, hogy a nyári szezonban a furgonokkal továbbra is járják az országot, a fix hely az egészéves működést és az Aperol köré szervezett rendszeres rendezvényeket is lehetővé tette. Magyarország egyetlen aperol bárjában igazi bárhangulattal és bár kultúrával találkozhat a betérő, ami a kínálatban is visszaköszön. Az Aperol Spritz mellett minőségi italok széles választéka várja a vendégeket, valamint a prémium csapolt sörök és koktélok kedvelői is megtalálják itt a kedvenceiket. A hangulatos kortyolgatásokhoz és beszélgetésekhez a dekoratív és ízletes antipasti összeállítások is hozzájárulnak.

A legendás múlt és a legmodernebb jelen találkozása

A Kispipa étterem története 1954-ig nyúlik vissza. 1958 és 1968 között minden este itt zongorázott Seress Rezső, akinek nevéhez a híres Szomorú vasárnap című dal fűződik, majd 1979-től a neves vendéglős, Aubel Ervin irányításával, Rosenstein Tibor konyhájával vált nemzetközi hírűvé.

„Elsősorban a hely történelme volt az, ami megfogott bennünket, amikor 2019 végén lehetőségünk nyílt megvásárolni a Kispipát. Teljes átalakításba és arculatváltásba fogtunk, hiszen a korábbi éttermet mi koktélbárként terveztük működtetni. A munkálatokkal 2020 tavaszára végeztünk, amikor viszont a pandémia miatt nem tudtunk megnyitni. Bár tavaly ősszel két hónapig fogadhattuk a vendégeket, a tényleges megnyitást 2021 szeptemberére datáljuk” – tudtuk meg Harsányi Gábortól.

A teljesen modern környezetben a múlt hangulata is megérint, Seress Rezső emléke belengi a mai Kispipát. Annak idején számos híresség látogatott ide, hogy hallhassa a művész zongorajátékát és természetesen a Szomorú vasárnapot. Az ő képeik ma a falakat díszítik, emléket emelve a régi kornak, illetve a minden este megszólaló élőzene – ami a pesti éjszakában kuriózumnak számít – szintén visszarepít az időben.

„A nosztalgikus hangulat mellett éppolyan erőteljes a mai kor atmoszférája is, amelyet az abszolút trendi koktélok és barfood, valamint streetfood stílusú ételek is biztosítanak” – mondta a tulajdonos.