Mozzarellával töltött csirkemell, mediterrán bulgurral

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg csirkemell
  • 20 dkg mozzarella
  • 4 szelet aszalt paradicsom
  • 20 ml olaj
  • só, bors, kakukkfű.
  • 24 dkg bulgur
  • 4 ek sűrített paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál újhagyma
  • só, bors, bazsalikom.

Elkészítés:A csirkemelleket vékonyra klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk kakukkfűvel. Ezután ráhelyezzük a sajtszeleteket és az aszalt paradicsomot, majd feltekerjük. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olaj felét, és a feltekert húst a záró felével lefelé elkezdjük sütni, majd megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük.

A bulgurt az olaj másik felén megpirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, összenyomott fokhagymát, felkarikázott újhagymát, sót, borsot, bazsalikomot és felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel. Lefedjük és puhára pároljuk.