Magyar Arany Érdemkereszt elismerésben részesült Ágoston Béla, az Univer Product Zrt. ny. nyersanyag beszerzési igazgatója

Újabb rangos kitüntetésben részesült Ágoston Béla, az Univer Product Zrt. ny. nyersanyag beszerzési igazgatója. A Magyar Arany Érdemkereszt elismerést a vállalat képviselője március 13-án vehette át Dr. Nagy István agrárminisztertől Budapesten, a Mezőgazdasági Múzeum dísztermében. A nemzeti érdekek szolgálatáról és az egyetemes emberi érdekek gyarapításáról tanúbizonyságot adó prominens állami díjat Orbán Viktor miniszterelnök úr előterjesztése alapján, Dr. Sulyok Tamás köztársasági elnök úr adományozta Ágoston Bélának, elismerve ezzel a hazai zöldségtermesztési ágazat felvirágoztatásában végzett több, mint négy évtizedes példamutató és elhivatott tevékenységét.

A „Magyar Arany Érdemkereszt” a Magyar Érdemkereszt legfelső fokozata, magasrangú állami kitüntetés. Az elismerést minden évben nemzeti ünnepünk alkalmával osztják ki azoknak, akik a hazai érdekek előre mozdításáért kimagasló munkát folytatnak. A díj nívóját emeli, hogy magyar és külföldi polgárok számára egyaránt adományozható. Nagy öröm az Univer számára, hogy egyik legrégebbi és legelhivatottabb munkavállalójuk is a díjazottak rangos sorába lépett.

„A Magyar Arany Érdemkereszt hihetetlen elismerés és visszaigazolás számomra. Ahhoz, hogy ma valaki a hazai mezőgazdaságra alapozza maga és egész családjának a megélhetését, elhivatottságra, kötelességtudatra, komoly szakmai tudásra és számára biztonságot nyújtó közösségekre van szüksége. Hiszek benne, hogy az Univer a vele kapcsolatban álló zöldségtermesztőknek olyan környezetet és piaci biztonságot nyújt, aminek óriási ereje és jelentősége van az ágazat fejlesztése és a vidéki élet értékeinek a megtartása szempontból egyaránt. Felemelő érzéssel és nagy felelősséggel töltött el nap, mint nap, hogy részese lehetek annak a közös munkának, aminek eredményeként a termelőinkkel együtt folyamatosan sikerült előteremtenünk azokat a kiváló minőségű árualapokat, amelyek nyersanyagául szolgáltak az Univer Product Zrt. tradicionális és közkedvelt termékcsaládjának – mondta Ágoston Béla.

A több mint harminc éve az Univernél dolgozó tiszaalpári születésű kertészmérnök a mezőgazdasági szakmában megkerülhetetlen szaktekintély. Az agráriumban eltöltött szakmai munkája során mindig szívén viselte a kertészeti ágazat rangjának a megőrzését, hagyományainak az ápolását és a szántóföldi zöldségtermesztésből élő termelők, illetve azok családjainak a sorsát.

Több mint duplájára növeli gyártókapacitását a kecskeméti Univer Product Zrt.