Habos-túrós szelet

3059. Kanalas túrós Hozzávalók 8 szelethez Tésztához 2 db tojás 175 g cukor 12 ek napraforgó olaj 145 g finomliszt 2 ek cukrozatlan kakaópor 0.5 csomag sütőpor 3 ek tej A túrókrémhez 4 db tojássárgája 10 ek cukor 0.5 tasak vaníliás pudingpor 50 dkg tehéntúró 3 ek tejföl 2 csomag vaníliás cukor 0.5 citromból nyert citromhéj Habhoz 4 db tojásfehérje 10 ek cukor 1 ek citromlé Elkészítés 1. A tésztához a tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral, majd a tojáshabhoz keverjük. A tésztát egy sütőpapírral bélelt, 20x30 cm-es tepsibe öntjük, és 180 fokos sütőben 10 2. percig sütjük. Ekkor még nem sül át teljesen. 3. A túrókrémhez a tojássárgáját felhabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a túrót, tejfölt, pudingport, a vaníliás cukrot és a citromhéjat. A félig megsült tésztára kanalazzuk, és visszatesszük a sütőbe, 20 percre. 4. Amíg sül, felverjük a tojásfehérjét a cukorral, és a citromlével. Jó kemény habot kell kapnunk. Rákanalazzuk a habot a majdnem kész túrós süteményre, és 10 percig sütjük, míg a hab kissé megpirul. Ha kihűlt, szeletelhetjük. Recept: Ganter Klára - Fotó: Szöllősi-Kis Orsi

Hozzávalók kb. 15 szelethez:

A tésztához: 2 tojás, 17,5 dkg cukor, 3 ek. tej, 12,5 dkg margarin vagy vaj, 15 dkg finomliszt, fél cs. sütőpor, 2 ek. cukrozatlan kakaópor

A túrókrémhez: 4 tojássárgája, 10 ek. cukor, 50 dkg tehéntúró, 3 ek tejföl, fél tasak vaníliás pudingpor, 2 cs. vaníliás cukor, 1 citrom

A habhoz: 4 tojásfehérje, 10 ek. cukor, 1 ek. citromlé

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztához a tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olvasztott margarint. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral, majd a tojáshabhoz keverjük. A tésztát sütőpapírral bélelt, 20×30 cm-es tepsibe öntjük, és 10 percig sütjük. Ekkor még nem sül át teljesen.

2. A túrókrémhez a tojássárgáját felhabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a túrót, a tejfölt, a pudingport, a vaníliás cukrot és a citromhéjat. A félig megsült tésztára kanalazzuk, és visszatesszük a sütőbe, 20 percre.

3. Amíg sül, felverjük a tojásfehérjét a cukorral és a citromlével. Jó kemény habot kell kapnunk. Rákanalazzuk a habot a majdnem kész túrós süteményre, és 10 percig sütjük, míg a hab kissé megpirul. Ha kihűlt, szeletelhetjük.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 3 óra múlva

1 szelet: 295 kcal