Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Elkezdődött a Dietetikusok hete

Posted on 2021-06-072021-06-07 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on X (Twitter) Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

Harminc éve alakult meg a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ), tagjai főiskolát végzett dietetikusok és egyetemi diplomával rendelkező táplálkozástudományi szakemberek. A szövetség második alkalommal csatlakozik a nemzetközi Dietetikusok hetéhez, melynek célja a tanácsadáson kívül az, hogy tudatosítsák, a táplálkozással kapcsolatos kérdésekkel hozzájuk kell fordulni, hiszen ennek a területnek ők a szakemberei. Ezen a héten minden napra jut egy hasznos poszt a „Terítéken az egészség” Facebook oldalukon.

A dietetikusokat a felsőoktatásban képzik és táplálkozástudományból szereznek diplomát. Az étkezessel összefüggésbe hozható egészségügyi kérdésekkel hozzájuk kell menni, mert tőlük kaphatunk szakszerű segítséget akár személyre szabottan is. Természetesen a dietetikusi szakmán belül is vannak különböző szakterületek. A terápiás dietetikusok kórházakban, szakrendelőkben, esetleg magánpraxisban olyan betegek étrendjét állítják össze, akiknek kezeléséhez speciális diétára van szükség. Dietetikusok vezetik a kórházak élelmezési osztályait és sok óvodában, bölcsődében, iskolában is ők gondoskodnak a megfelelő élelmezésről. Vannak, akik tudományos- és kutatómunkát végeznek az egyetemeken, mások szaktudásukkal az élelmiszeripar fejlődését segítik nagyvállalatoknál.

A jubileum alkalmából júniustól az év végéig harminc héten át különféle aktivitásokkal jelentkezik a szakmai szövetség, ennek nyitánya a Dietetikusok hete, de ugyancsak júniustól indul a „30 hét 30 recept” is. Péntekenként az okostanyer.hu oldalra felkerülő recepteket dietetikusok állítják össze az érvényben lévő táplálkozási ajánlás alapján. Aki követi, hogy milyen, a Szövetség tagjainak egyéni ízlését is tükröző kedvenc ételek kerülnek ki az oldalra, jövőre nem lesz gondban, ha egészégesen és változatosan szeretne étkezni az OKOSTÁNYÉR® szerint.

Érdemes lesz követni az MDOSZ aktivitásait egészen az év végéig, mert nemzetközi kutatások eredményei bizonyítják, hogy minden egyes szakértelmen alapuló táplálkozási tanácsra költött 1 euró 14-63 euró megtakarítást jelent a társadalom számára, nem beszélve az egyén egészségéről, életminőségéről és jó közérzetéről.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on X (Twitter) Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress Tags:Dietetikusok hete, Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége, MDOSZ

Bejegyzés navigáció

Previous Post: Rajtvonalnál a 2021. évi Élelmiszerbiztonsági Világnap
Next Post: Csepregi Éva az élesztőt is beveti a szépsége érdekében

Kapcsolódó anyagaink

  • Európai uniós oltalmat kapott a rögös túró Gasztropress
  • Baktérium fertőzöttség miatt visszahív egy wrapot az Aldi Gasztropress
  • Óriás akvárium és látványkonyha Gasztropress
  • Elkészült Magyarország legújabb INTERSPAR áruháza Kaposváron Gasztropress
  • Mintegy 30 borász, 120 féle bor és pezsgősarok is várja a látogatókat a Cifra Borsétán Kecskeméten Gasztropress
  • Az Arabnews szerint élelmiszerválság fenyegeti az arab országokat Gasztropress
2023. szeptember
hKscpsv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
« aug    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
A Börzsöny Speciális Mentők Egyesület támogatót keres
  • Európa legnépszerűbb túramotorja, az NT1100, két feltűnő új fényezést kap jövőre
  • A Skoda Superb negyedik generációja is kínál limuzin változatot
  • Az EQE szedán és az EQE SUV már különleges kiadású modellként is elérhető, kiterjedt felszereltséggel és vonzó árelőnnyel
  • Több utcát aszfaltoznak uniós támogatásból Mezőhegyesen
  • Forgalomkorlátozás lesz október közepéig az M0-s autóút és az M5-ös autópálya csomópontjában
  • Űrprogramot indít az Elefánt a Budapest Park évadzáróján
  • A rendőrség nevében küldenek SMS-t csalók
  • Elképesztő, de mindössze öt év 6 hónap fogházra ítélték a Viking Sygin tömeggyilkos kaptányát
  • Novák Katalin: “Elon Musk személyében egy új szövetségesünk lett a családok szabadságharcában és a békemisszióban”
  • A játékidő veszélyben
  • Van képünk hozzá (23.09.26.) –  Morgan Super 3
  • Hamarosan a Tesla is Magyarországon gyártja/újrahasznosítja az akkumulátorait? Elon Muskkal találkozott Novák Katalin Texasban
  • Van képünk hozzá (23.09.25.) –  Nikola Tre
  • Verstappen nyerte a Japán Nagydíjat, világbajnok a Red Bull
  • Van képünk hozzá (23.09.24.) –  Abarth 500e
  • A Lego tovább tesztel, de jelenleg lemondott az újrahasznosított műanyagból készített építőkockák gyártásáról
  • Tesztkörúton szereplő, digitális automata központi ütközővel felszerelt vonatot mutatott be a Rail Cargo Hungaria Zrt.
  • 5G-re épülő autóipari megoldások tesztelésére állított fel projektcsapatot a Bosch és a Vodafone
  • A Suzuki V-Strom 800DE az „Alpen Masters 2023” tesztgyőztese
  • A laboratóriumi és klinikai tesztek mellett neuropszichológusok játékos tesztekkel vizsgálják a szellemi képességek lehetséges hanyatlását
  • Anita és Sanyi a csoDálatoS DS 9 E-Tense modellel is megismerkedett
  • Begurulva a tik-tokon is!
  • Kivételes Land Cruiser 2024 First Edition podcast
  • Exkluzív Toyota Land Cruiser 2024 podcast
  • A születése óta vak Karvai Sándor megszelidítette az Acer ES 5 elektromos rollert
  • Egy kevéske “alap” Sandero
  • Nincs megállás! A tik-tokon is elindultunk!
  • 2024-es Toyota Land Cruiser First Edition podcast
  • Toyota Land Cruiser 2024 podcast
  • A plug-in Priusszal is ismerkedtünkToyota Prius
  • Pff… Vegánoknak is érdekes lehet az új hentesvetélkedő Gasztropress
  • Kezdődik a Bajai Halfőző Fesztivál Kinekeszelma
  • Hahó, divatvegák, divatvegánok és divatpaleók! WC álarcos vegetáriánus sertés és sült glutén kapható Gasztropress
  • Eddig csak a mesterséges intelligencia kóstolta, mától* az ember is Gasztropress
  • Hagyományos ételek kerüljenek karácsonykor az ünnepi asztalra Gasztropress
  • Jön a Táplálkozás és Hidratáció Hete Gasztropress
  • Nem mindegy, mit zabálsz! Milyen étel illik a vezetéshez? Gasztropress
  • A szív- és érrendszer védelme egészséges táplálkozással Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.