Add tovább a szeretetet az Auchan “Maradtmég Dobozkájában”!

The holy bible with light bulb.

A karácsony a hangulatos családi összejövetelekről, a késő estig tartó hosszú beszélgetésekről, a nagy főzésekről, a finom ételekről és italokról szól. Ilyenkor jóval több ételt készítünk, mint az év többi időszakában, ezért az ünnepek alatt az élelmiszerhulladék mennyisége is jelentősen megnő. Az Auchan Magyarország már több mint egy évtizede aktívan fellép az élelmiszerpazarlás ellen, ezért az idei karácsonyi kampányával a maradékmentésre hívja fel a figyelmet. November 27-től a készlet erejéig minden áruházban megtalálható a ”Maradtmég Dobozka”, amelyben könnyen továbbadhatjuk a megmaradt ételeket szeretteinknek.

Az ünnepek előtti napokban előkerülnek a kedvenc receptek, elkészülnek a klasszikus sütemények, karácsonykor pedig a különleges alapanyagoké és menüsoroké a főszerep. A főzés remek eszköz arra, hogy kifejezzük szeretetünket családtagjaink felé, hiszen minden tál ételben ott rejlik egy nagy adag szeretet. Azonban sokakkal megesik ilyenkor, hogy jóval többet vásárol, mint amennyire valójában szükség van az ételek elkészítéséhez. Ebből kifolyólag az ünnepi időszakban jelentősen nagyobb mennyiségű élelmiszerhulladék keletkezik a háztartásokban. Az Auchan Magyarország évek óta fontosnak tartja, hogy aktívan tegyen az élelmiszerpazarlás ellen, ezért az idei karácsonyi kampánya a maradékmentésről szól. A tavalyi év során az ország 24 Auchan áruházában több mint 615 tonna élelmiszert mentettek meg és adományoztak nehéz körülmények között élőknek. Emellett 10 Auchan áruház támogat állatmenhelyeket, állatparkokat, részükre több mint 350 tonna, emberi fogyasztásra már nem alkalmas terméket adományoztak. Idén ősztől folyamatosan vezetik be az áruházakba az újdonságnak számító Smartway nevű mesterséges intelligencián alapuló applikációjukat, ami figyeli a lejárati időket és hatékonyabbá teszi a kiárusítást. Az alkalmazásnak köszönhetően körülbelül 30 %-kal csökken az élelmiszerveszteség.

A vállalat idei karácsonyi kampányában is az élelmiszerpazarlás problémájára, illetve a maradékmentésre szeretné felhívni a vásárlók figyelmét. Az Auchan minden áruházában november 27-től a készlet erejéig megtalálható a “Maradtmég Dobozka”, amelyben könnyen tovább tudjuk adni az ünnep után megmaradt ételeket hozzátartozóinknak. 50 000 forint értékű vásárlás felett a vásárlók ajándékba kapnak egy 5 darabos “Maradtmég Dobozka” csomagot, amely egyébként 650 forintért vásárolható meg a készlet erejéig. Az Auchan a rászorulóknak eljuttatott éves adományával közel 1,4 millió “Maradtmég dobozkát” lehetne megtölteni.

A vállalat mindenkit arra bátorít, hogy idén karácsonykor senki ne hagyja kárba veszni az ünnepekre elkészített finom ételeket, inkább adjuk tovább szeretteinknek “Maradtmég Dobozkában”, hiszen minden morzsában ott rejlik egy nagy adag szeretet, néha több is, mint ami belénk fér! Ez látható a reklámfilmben is, amellyel november 27-től találkozhatunk a tévében.