Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

A Szent István Egyetem élelmiszermérnök hallgatóit is díjazták a Sirha kiállításon

Posted on 2020-02-052020-02-05 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

A Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kar hallgatóinak eredményeit is elismerték a Sirha nemzetközi élelmiszeripari és horeca szakkiállításon, amely február 4-6. között, negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Hungexpo területén. A kitüntetés apropóját, valamint a kiállításon való részvételt a METRO nagykereskedelem által tavalyi évben kiírt hallgatói innovációs termékfejlesztési pályázatán való sikeres szereplés indokolta.

A METRO üzletpolitikájának mindig is fontos pillére volt a fenntartható élelmiszeripari megoldások keresése, ezt támasztja alá a Szent István Egyetem hallgatói számára kiírt tavalyi innovációs termékfejlesztési pályázat is, amelyre még tavaly novemberben került sor. A pályázat célja a nagykereskedelem sajátmárkás METRO Chef termékcsaládjának újragondolása volt, az egészség- és környezettudatos táplálkozás jegyében. Az öttagú szakmai zsűri előtt kiválóan szereplő „Spájz girls” csapatnévre hallgató, „Veggievable” pályázattal induló fiatalok az aranyérem megszerzése mellett, meghívást kaptak a Hungexpo területén megrendezésre kerülő Sirha nagyszabású kiállításra is.

A nyertes csapat megoldása a Veggievable mirelit zöldségrudacska volt, amelyet lencsés-paradicsomos és babos-kukoricás ízesítésben terveztek meg. A hallgatók több szempontot is figyelembe vettek a termék megalkotása során, így azt teljesen vegánra, gluténmentesre, laktózmentesre, valamint cukormentesre tervezték. A csapat számára a legnagyobb kihívást az jelentette, hogy olyan terméket alkossanak, amely széles körben kielégíti az egyre tudatosabb fogyasztói igényeket, és a lehető legkevésbé terheli környezetünket.

A Szent István Egyetem kiemelt figyelmet fordít a tehetséges hallgatók támogatására és ösztönzi őket az innovatív gondolkodásra, ötleteik megvalósítására. Éppen ezért nagy megtiszteltetés, hogy a METRO – első alkalommal kiírt – innovációs termékfejlesztési pályázatát egyedülálló módon SZIE hallgatók számára hirdették meg.

A Sirha Budapest szakkiállítás ünnepélyes megnyitójának keretein belül került sor az innovációs termékverseny helyezettjeinek kihirdetésére. A különböző kategóriák legjobbjainak járó díj mellett a szervezők kiosztottak egy Hungexpo különdíjat is, amelyet a felsőoktatási intézmény hallgatói vihettek haza. Az elismeréssel a Hungexpo és a METRO együttesen gratulál a diákversenyen elért sikerekért. Mivel a díjátadóra a sajtó képviselői is meghívást kapnak, így különösen nagy megtiszteltetésnek számít a fiatalok számára, hogy munkájuk gyümölcsét a nagyközönség is megismerheti.

A szervezők ezen felül lehetőséget biztosítanak a diákverseny dobogós helyezettjei számára, hogy a szakmai verseny nyertes pályamunkáinak bemutatására szentelt standon fotók formájában ők is bemutathassák munkásságukat.

Forrás: Szent István Egyetem
Fotó: Balázs Gusztáv

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress Tags:Sirha nemzetközi élelmiszeripari és horeca szakkiállítás, Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kar

Bejegyzés navigáció

Previous Post: Berczeller László (1855–1955) – a szójabab megszállottja
Next Post: A fejes káposzta lett a kötelező zöldséghozzávaló a Bocuse döntőn

Kapcsolódó anyagaink

  • 7,5 százalékkal csökkent a gyártók forgalma tavaly Gasztropress
  • Miként egyél, hogy jól egyél? (4.) Gasztropress
  • Negyven százalékkal több üvegházhatású gázkibocsátást okoz a férfiak étrendje, mint a nőké Gasztropress
  • És ez meg, mi a szar?! Vulkanikus borok világtalálkozója Budapesten Gasztropress
  • Nyitott a SPAR az együttműködésre a hazai élelmiszer-előállítókkal Gasztropress
  • Péntektől ismét fánkfesztivál Nagykanizsán Gasztropress
2023. március
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
« febr    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
  • Az autógyártók közül a Toyotának van a legtöbb női vásárlója
  • 2023-ban számtalan program várja az élménymotorozás szerelmeseit
  • Eredeti alkatrészek gyors és öreg Toyotákhoz
  • Így változik a parkolási rend a PENNY egyes áruházainál!
  • Lezárásokra kell számítani a Puskás Aréna környékén
  • Parov Stelar Debrecenben
  • Egész évben a PENNY-vel főzhetnek
  • Így vészeld át az óraátállítást!
  • Ismét mozikban a Veszett a világ
  • Ezek az idei év fitnesztrendjei
  • Van képünk hozzá (23.03.23.) – Alpine A110 S
  • Van képünk hozzá (23.03.22.) – MG4
  • Petőfi Sándor kutyája éve még BKV-zni is megtanult
  • Van képünk hozzá (23.03.21.) – Bronco
  • Neves társaságba került Alonso a századik dobogós helyezésével
  • A hétvégén tesztelik a biztonsági rendszereket
  • A teszteredmények után az ADAC veszélyesnek tart hét nyári abroncsot
  • A Toyota Highlander így teljesítette az IIHS töréstesztet
  • Táborfalván tesztelik a Magyar Honvédségben rendszeresített kézifegyvereket
  • A Mustang név “meggyalázása” jól teljesítette IIHS töréstesztet
  • Megérkezett hazánkba is a frissített DS 3 és DS 7
  • Gondoltad volna, milyen nehézségekkel/veszélyekkel kell megküzdenie egy látássérült embernek a mindennapi közlekedésben?!
  • ASA…
  • Az Evolveo Z5 Strongphone-t is “megleste” Sanyi (Videóval!)
  • Az e-Power után röviden az e-Pedálról is
  • Alpine A110 S
  • A frissített DS 7-essel is gurultunk
  • DS 3 bemutatón jártunk
  • Túl a háromszázezren
  • Nagyon röviden a dízel Astráról (is)
  • Könyvben is megjelennek a magyar Bocuse-csapatok fogásai Gasztropress
  • Itt kapható Budapest legnagyobb gyrosa Gasztropress
  • Megkezdődött a táplálkozás és hidratáció nemzetközi hete Gasztropress
  • Túrómousse eperrel Gasztropress
  • Házi túrórúd recept Gasztropress
  • Egész Magyarországra kiterjedő étteremválogatást tesz közzé a Michelin Guide Gasztropress
  • Olívakrémmel töltött pulykamellrolád Gasztropress
  • Milyen bort ihatunk a fogyókúra alatt? Kinekeszelma

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

Részletek

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.