Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Vízpazarlást és tömeges fairtást akadályoznak meg a repoharak gyártói

Posted on 2021-09-232021-09-23 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

Forradalmi kezdeményezés terjed a magyar vendéglátásban, szórakoztatóiparban, amely az egyszer használatos műanyagpoharak miatt bekövetkező környezetterhelést csökkenti. Egyetlen újrahasználható pohárral 420 liter vizet spórolhatunk meg, és 3 repohárral egy fát megmenthetünk a kivágástól.

Rohamosan terjed hazánkban is a RePohár kultusza. A Cup Revolution konstrukciójának lényege, hogy a rendezvényeken a vendégek nem eldobható műanyagpoharat kapnak, hanem újrafelhasználható, strapabíró, mégis könnyű ivóeszközöket. Az egyszeri pohárdíj befizetése után – ha elfogyott az ital – A használt poharakat tokenre vagy tiszta pohárra cserélik a pultnál. Ezeket a tokeneket nemcsak az adott helyen, hanem az ország számos pontján a szerződött partnereknél is be lehet váltani új pohárra. Már több mint 50 szórakozóhely, sportlétesítmény, strand, fesztivál csatlakozott, hogy csak a legnagyobbakat említsük, az EFOTT, a Campus Fesztivál, a Papp László Sportaréna, a Budapest Park és a Puskás Ferenc Stadion. Az UEFA EURO 2020 labdarúgó EB hazai mérkőzésein is ilyen poharakban adták az italt. Csak ezen az eseménysorozaton több mint 300 ezer alkalommal használtak RePoharat.

A kezdeményezésben részt vevők mindegyike nyer. A létesítményeknek nem kell a több tonnányi eldobható pohár begyűjtésével, válogatásával, elszállításával foglalkozni. A vásárlók számára kényelmes, trendi, környezettudatos megoldás, ráadásul az eldobható pohár költsége nem épül rá az italuk árára.

A legtöbbet a környezet nyer: egyetlen RePohár a statisztikák szerint 150 alkalommal használható, ennyi eldobhatót vált ki. Ebből az következik – amerikai adatok szerint – , hogy egy RePohárral megakadályozhatunk 420 liter víz felesleges felhasználását és 2,8 kilogramm szilárd hulladék keletkezését, továbbá 3 RePohárral megmenthetünk egy fát.

A RePoharak életciklusuk végén sem szennyezik a környezetet, ledarálásuk után virágláda, komposztáló, vagy fűre helyezhető taposó készül belőlük. A Cup Revolution rendszer ráadásul a versenytársakkal szemben egy teljeskörű szolgáltatást nyújt a poharak tisztításával együtt. A poharakat Magyarországon gyártják, ezzel is csökkentve az ökológiai lábnyomot.

A Budapest Park vezetősége augusztus közepén döntött az újítás bevezetéséről.

– Hosszú évek óta gondolkodtunk, milyen megoldást találjunk a rengeteg műanyagpohár kezelésére – mondja Pálffy András, a Budapest Park alapítója. – Kiszámoltuk, hogy tavaly, illetve idén összesen 1,7 millió darab műanyagpohár került a kukákba, ez összesen 12 tonna hulladék. Mindig fontos volt számunkra a környezettudatosság, ezért szelektíven gyűjtöttük a műanyagot, de tudtuk, van ennél hatékonyabb megoldás. Még csak néhány hete vezettük be a CupRevolution megoldását, az első visszajelzések pozitívak, a vendégek kedvezően fogadták az újdonságot, de a munkatársaink tapasztalatai is jók a rendszerrel kapcsolatban. Az is szerepet játszott a döntésünkben, hogy nemcsak helyi megoldást találtunk, hanem egy egyre bővülő hálózathoz csatlakoztunk.

Buli Repohárral:

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress Tags:repoharak

Bejegyzés navigáció

Previous Post: „Ilyen sörökkel még nem találkozott senki”
Next Post: Főzz örömmel, fűszerezz gazdagon!

Kapcsolódó anyagaink

  • Idén 10 éves a Magyarok Kenyere program Gasztropress
  • Egészségvédő tejtermékeket fejlesztettek Gasztropress
  • A SPAR Drive-In átvétellel teszi kényelmesebbé a nyaralást Gasztropress
  • Hölgyek figyelem! Gasztropress
  • Hivatalosan is megnyitott Szarvas “világszínvonalú luxusétterme” Gasztropress
  • Meglepő ízkombinációk és újszerű termékötletek a termékinnovációs verseny legjobbjai között Gasztropress
2023. június
hKscpsv
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
« máj    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
A Börzsöny Speciális Mentők Egyesület támogatót keres
  • Bemutatkozott a vadonatúj Mitsubishi Colt
  • Szörnyeteg Priust villantott a Toyota Le Mansban
  • Az emberek a villanyautókról beszélnek, de hibridet vásárolnak
  • Folytatódhat a Peugeot Le Mans-i legendája
  • A finn pályákon “száguldozhatnak” a fotelralisták :-D
  • A szemünket is óvni kell a káros sugaraktól!
  • 120 éve gyártották az első biztonsági pengés borotvát
  • Vérképzőszervi daganatos betegségek diagnosztikája és terápiája napjainkban
  • Melyik lesz 2023 legjobb első könyve?
  • Növekvő energiaárak – Veszélyben az infrastrukturális beruházások
  • Van képünk hozzá (23.06.08.) –  Toyota Prius 24h Le Mans Centennial GR Edition
  • Kibővített kapacitás és minőségi szolgáltatások a nyári szezonban
  • Van képünk hozzá (23.06.07.) –  Megújul a Toyota Yaris
  • A nyaralás mindig a repülőtéren kezdődik
  • Van képünk hozzá (23.06.06.) –  Toyota Tacoma Trailhunter
  • A dokkban végzett tesztek után folytatódik a kínai szállodahajó építése
  • Dróntaxikat teszteltek Izraelben
  • Irodát nyitott Budapesten az Amazon Web Services – tesztelhetnek az ügyfelek
  • Versenykörülmények között teszteli folyékony hidrogén hajtású technológiáját a Toyota
  • Fél évnyi tesztelés után országszerte minden SPAR-ban és INTERSPAR-ban elérhető a Munch-ételmentés
  • Anita és Sanyi a Hypermotion RUNKIE 16” (“klasszikus”) rollerrel támad
  • A Ssangyong Rextonnal is megismerkedtek
  • Nincs megálás! Anita és Sanyi is kipróbálta az OKAI Neon elektromos rollereket
  • Rexton tesztnek indult, OKAI Neon e-scooter próba lett belőle
  • Anita és Sanyi találkozott a Honda CB650R motorral (is) – VIDEÓ
  • E-Tech Renault Captur
  • Rextonról röviden
  • Honda CMX1100T Rebel
  • Röviden a Honda CB650R-ről
  • Ismerkedés az OKAI Neon elektromos rollerrel
  • Kiderült, hogy szalmonellafertőzés okozta a hajdúsámsoni gyerekek tömeges megbetegedését Gasztropress
  • Hagyományos ételek kerüljenek karácsonykor az ünnepi asztalra Gasztropress
  • Több kárt okozhat hosszú távon a környezetnek a laboratóriumi hús, mint a marhatenyésztés Gasztropress
  • Hatalmas sikert aratott Lázár Chef szervezésében az első Piaggio Pizzakészítő Bajnokság Gasztropress
  • Eszel Te rendesen? Kinekeszelma
  • Brutális drágulás jöhet a süteményeknél idén Gasztropress
  • Fókuszban a fenntartható táplálkozás Gasztropress
  • Túrómousse eperrel Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

Részletek

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.