Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Vasárnap ünneplik Budapesten a kávé világnapját

Posted on 2021-10-022021-11-13 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

    Kávékóstolóval, blend building bajnoksággal, szakmai beszélgetésekkel és minden eddiginél több kiállítóval ünnepli a kávé világnapját vasárnap a budapesti Akvárium Klubban a Kávé Napja elnevezésű rendezvény.

    Szeptember végén ünneplik számos országban a kávé világnapját. Magyarországon kilencedik alkalommal fognak össze a szakma képviselői, nekik köszönhetően vasárnap hatalmas kávézóvá alakul az Akvárium Klub hallja, ahol hazai pörkölők és baristák várják a közönséget – közölték az MTI-vel a szervezők.


    Tájékoztatásuk szerint a látogatók különleges (specialty) kávékkal találkozhatnak a kiállítók asztalain; csúcsminőségű arabica fajtákból készülnek a korlátlanul kóstolható espressók, filteres kávék és tejes kávéitalok. A magyarországi Michelin-csillagos éttermek kávés partnerei közül többen is jelen lesznek a rendezvényen.


    Több mint százféle kávéból válogathat és kóstolhat a közönség, az extra erős koffeinbombáktól a lágy pörkölésű, citrusos csúcskávékig, de lesznek kávékoktélok, kínai teák és növényi tejalternatívával készülő desszertek is a belépő árában.


    A programban szerepelnek szakmai előadások, bemutatók és a pénzdíjas Coffee Day’s Blend Building Bajnokság is, melynek során a versenyzők megalkotják a Kávé Napja kávéblendet.


    A színpadi beszélgetéseken téma lesz a kávévilág helyzete a pandémia alatt és után, a magyarországi piac változásai, trendek és túlélési stratégiák kávézók és pörkölők számára, de az érdeklődők választ kaphatnak arra is, hogy lehet-e kapszulás egy specialty kávé vagy hogy miért érdeklődik egyre több barista az artizán teák iránt.


    A kávé a művészeket is megihleti, így a kiállítótérben képzőművészeti alkotásokkal is találkozhat a közönség: a festéket ezúttal a kávé helyettesíti Czirok Róbert Kávé és bor a festővásznon című minikiállításán.


    A fenntarthatóságot szem előtt tartva a vendégek érkezéskor újrahasznosított kávéspoharat kapnak, amit a standoknál becserélhetnek és haza is vihetnek.


    Mint a közlemény kiemeli, azoknak is érdemes csatlakozni a Kávé Napjához, akik eszközöket, kiegészítőket szeretnének vásárolni a tökéletes otthoni kávéélményhez, hiszen csúcsminőségű kapszulás kávék, szemeskávé-különlegességek, háztartási kávés eszközök is helyet kapnak a standokon.


    A védettségi igazolvánnyal látogatható rendezvény teljes programja a www.kavenapja.hu honlapon olvasható.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress Tags:Akvárium Klub, blend building bajnokság, divat, háztartási kávés eszközök, hiszen csúcsminőségű kapszulás kávék, kávé, Kávé Napja, kávézás, otthoni kávéélmény, szemeskávé-különlegességek

Bejegyzés navigáció

Previous Post: Újrahasznosítás?
Next Post: Harmadik malomkomplexumát építi az 50. születésnapját ünneplő Gyermelyi

Kapcsolódó anyagaink

  • Megérkezett hazánk első nők számára fejlesztett kávéja Gasztropress
  • Januárban csökkentek a globális élelmiszerárak Gasztropress
  • A gyermekkori étkezési szokásaink egész életünkre kihatnak Gasztropress
  • Magyarország sikerrel állt ki az otthoni pálinkafőzés mellett Gasztropress
  • Babos-paradicsomos raguval töltött cukkini Gasztropress
  • KiSel-10 Gasztropress
2023. június
hKscpsv
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
« máj    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
A Börzsöny Speciális Mentők Egyesület támogatót keres
  • Bemutatkozott a vadonatúj Mitsubishi Colt
  • Szörnyeteg Priust villantott a Toyota Le Mansban
  • Az emberek a villanyautókról beszélnek, de hibridet vásárolnak
  • Folytatódhat a Peugeot Le Mans-i legendája
  • A finn pályákon “száguldozhatnak” a fotelralisták :-D
  • A szemünket is óvni kell a káros sugaraktól!
  • 120 éve gyártották az első biztonsági pengés borotvát
  • Vérképzőszervi daganatos betegségek diagnosztikája és terápiája napjainkban
  • Melyik lesz 2023 legjobb első könyve?
  • Növekvő energiaárak – Veszélyben az infrastrukturális beruházások
  • Van képünk hozzá (23.06.08.) –  Toyota Prius 24h Le Mans Centennial GR Edition
  • Kibővített kapacitás és minőségi szolgáltatások a nyári szezonban
  • Van képünk hozzá (23.06.07.) –  Megújul a Toyota Yaris
  • A nyaralás mindig a repülőtéren kezdődik
  • Van képünk hozzá (23.06.06.) –  Toyota Tacoma Trailhunter
  • A dokkban végzett tesztek után folytatódik a kínai szállodahajó építése
  • Dróntaxikat teszteltek Izraelben
  • Irodát nyitott Budapesten az Amazon Web Services – tesztelhetnek az ügyfelek
  • Versenykörülmények között teszteli folyékony hidrogén hajtású technológiáját a Toyota
  • Fél évnyi tesztelés után országszerte minden SPAR-ban és INTERSPAR-ban elérhető a Munch-ételmentés
  • Anita és Sanyi a Hypermotion RUNKIE 16” (“klasszikus”) rollerrel támad
  • A Ssangyong Rextonnal is megismerkedtek
  • Nincs megálás! Anita és Sanyi is kipróbálta az OKAI Neon elektromos rollereket
  • Rexton tesztnek indult, OKAI Neon e-scooter próba lett belőle
  • Anita és Sanyi találkozott a Honda CB650R motorral (is) – VIDEÓ
  • E-Tech Renault Captur
  • Rextonról röviden
  • Honda CMX1100T Rebel
  • Röviden a Honda CB650R-ről
  • Ismerkedés az OKAI Neon elektromos rollerrel
  • De, MIÉRT?! Gofrit neveztek el az X-Faktor “sztárjáról” Gasztropress
  • Jön a Táplálkozás és Hidratáció Hete Gasztropress
  • Az élelmiszerjelölés evolúciója Gasztropress
  • Megkezdődött a táplálkozás és hidratáció nemzetközi hete Gasztropress
  • Körített túró Gasztropress
  • Ideje megismerkedni a bisztronómiával Gasztropress
  • Az ünnepek alatt is figyelni kell a táplálkozásra Gasztropress
  • Az EKO Konzervipari Kft. szecsuáni csípős mártásokat hívott vissza Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

Részletek

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.