Varázslat a tányérokon

A Disney-figurák útja filmvászonról porcelánra

A mesék világa, és az álomgyár kreatív csodái mindig is elvarázsolták a nézőket, fogyasztókat. Az idén 100. születésnapját ünneplő Disney figuráinak népszerűsége egyenes úton vezetett oda, hogy Mickey egér és társai tovább lépkedtek a filmvászonról a mindennapi használati tárgyakra, mint például tányérokra és bögrékre. Ez pedig igazi varázslatot hozott a mindennapokba, hiszen ahogyan a filmekben megcsodált kedves karakterek a saját világukból „kisétáltak”, hogy részesei lehessenek hétköznapjainknak, egy új dimenzió született, ahol a képzelet és valóság összetalálkozik.

A kezdeti lépések

Mickey, Minnie és társaik már lassan egy évszázada hódítanak, és a filmvásznon már régóta rajongott ikonok voltak, de sokáig nem mozdultak el erről a pontról, bár a cégnek mindig fontos célja volt, hogy ezek a karakterek a lehető legközelebb kerüljenek a rajongókhoz. Az 1980-as években aztán elkezdődött a Disney-karakterek újragondolása és marketingje, hogy ne csak a filmekben és tévésorozatokban szerepeljenek, hanem mindennapi tárgyakon is.

Az első lépéseket a hivatalos Disney-boltok kereskedelmi tevékenysége tette lehetővé, ahol kulcstartóktól pólókig sokféle terméket árultak a kedvenc karakterekkel. Az igazi áttörés azonban akkor következett be, amikor a Disney elkezdte licencelni karaktereit más vállalatoknak, így elsőként érdeklődtek a lehetőségek után étkészlet gyártásával foglalkozó cégek, porcelán >>>