Levesdiéta

Így lesz egészséges a fogyás

A fogyni vágyók gyakran az egészségüket is kockára teszik

Régóta tudjuk, hogy a fogyni vágyók gyakran akár úgy is belevágnak egy diétába, hogy arról nem igazán, valóban hatásos és leg egészséges-e. A nem megfelelő fogyókúra jó esetben csak nem működik, rosszabb esetben azonban az egész szervezet működését felboríthatja. Az egyes divat-diéták azonban akár hatásosak is lehetnek, ha betartjuk az alapvető szabályokat. Ilyen a levesdiéta is.

A fogyni vágyókat jó ideje foglalkoztatja már a kérdés, hogy vajon lehet-e levessel fogyni . A válaszok ellenmondásosak, ám most a táplálkozási szakértő tiszta vizet önt a pohárba, hogy kiderül, valóban lehet-e levestől fogyni.

Itt az ősz, a hűvös idő és a finom, meleg levesek időszaka, amikor egyre jobban kívánunk egy tányér finom, forró levest. A fogyókúrázók fejében pedig ott motoszkál a kérdés, hogy vajon belefér-e a diétába a leves vagy sem, illetve lehet-e egészségesen a levesekkel fogyni.

„Mi magyarok elég leveses nép vagyunk, ha csak egy vasárnapi ebédre gondolunk, ami mindig levessel indul. Hogy milyennel, az nyilván mindig egyéni ízlés kérdése. Most, hogy megérkezett az ősz és hűl le a levegőt, ismét egyre jobban kívánjuk a meleg ételeket, amire a leves egy remek választás, hiszen ilyenkor azt érezzük, hogy egy meleg leves átmelegíti a testünket, lelkünket” – kezdte Ötvös Edina >>>