Vadonatúj művészeti tér és gasztro csillag nyílt Budapesten

Új csillag született Budapest belvárosában, ugyanis megnyitott az Asterisk The Live – in Gallery névre hallgató, izgalmas művészeti-és gasztro színtér az 5. kerületben.

„Az Asterisk egy művészeti és antikvitás galériát ötvöz egy bisztró-bárral, ahol olasz kávékülönlegességeket és brunch-fogásokat szolgálunk fel, valamint elkalauzolunk a Pán-Mediterrán ízek világába. Mindehhez gondosan válogatott gineket, whisky-ket és egyedi koktélokat kínálunk” – mesél az Asterisk világáról Fazakas Ágnes, a galéria megálmodója.

“A művészet iránti szenvedélyem édesanyámtól örököltem, és egy pillanatra sem szakadtam el ettől a világtól. Amióta az eszemet tudom, rajongok a műtárgyakért, 17 éves koromban elkezdtem ötvösműhelybe járni, magával ragadott a fémek szeretete, majd ékszerészként végeztem. Régóta dédelgetett álmom volt, hogy nyitok egy különleges üzletet, ahol minden én vagyok, ahol összeér a közösségi-és gasztroélmény, valamint a művészet szeretete” – folytatja Ágnes.

A művészeti galéria gyűjteményét múlt századi, eredeti antik és vintage használati tárgyak alkotják az Art Deco korszakra összpontosítva, amelyek bejárták a világot a művészettörténész tulajdonossal: a bornyitóktól a csillárokig, a hamutálcáktól a bútorokig itt minden megtalálható. Az Asteriskben különleges szerepet kap a japán művészet. A műveket a sokszínű anyaghasználat teszi még izgalmasabbá: kerámia, üveg, fém, fa, textil és műanyagok. A kávézó-bár zsongásában ezek a tárgyak új életre kelnek és megszépítik a mindennapokat.

„Az Asteriskben arra törekszünk, hogy egy olyan helyet hozzunk létre, ahol az élet apró szépségei és örömei állnak a középpontban, és ahol egy időre kiléphetünk a stresszes mindennapokból egy frissítő ital, egy ínycsiklandó fogás révén, és rácsodálkozhatunk a minket körülvevő műtárgyak szépségére. Szeretnénk, ha ebben az egyedi környezetben a vásárlás is emlékezetessé válna, és a kiválasztott műtárgyak a vásárló otthonának legkülönlegesebb ékei lennének. Olyan műtárgyak elevenednek itt meg, amiket én már eleget csodáltam és kész vagyok megválni tőlük, hogy mások is örömüket leljék bennük.”

A galériában olyan neves, tehetséges kortárs művészek alkotásai is megjelennek, mint Petri Annemarie rézkarcai, Osnowski Stefan fametszetei és Dukai István szitanyomatai. 

A bisztró-bár különlegességei pedig csak még emlékezetesebbé teszik a galériában töltött időt: autentikus olasz kávé, frissítő, hidegen préselt gyümölcslevek, változatos sütemények, egészséges smoothiek, gourmet melegszendvicsek, friss saláták, házi kenegetős krémek és savanyúságok, valamint olasz és francia sajtválogatás. Az exkluzív gasztroélményt pedig minőségi gin és whiskey alapú, valódi teával megalkotott koktélkülönlegességek színesítik.

Forrás: Just Creative