Újabb béremelés a Fornetti Csoportban

Három éven belül már ötödjére emelkednek a bérek a Fornetti Csoportban. A mostani, differenciált, 6-10 százalék közötti béremelést szeptember 1-jétől hajtotta végre a cég. Kelet-Közép-Európa legnagyobb pékipari vállalata számos, egyéb juttatásokkal is támogatja a munkavállalóit.

Differenciált, 6-10 százalék közötti béremelést jelentett be magyar, román és bolgár leányvállalatainál a Fornetti Csoport. A béremelést visszamenőleg szeptember 1-jétől hajtja végre a cég; a bérrendezés a magyarországi vállalat mellett a román és a bolgár Fornetti-cégeket is érinti.

A legnagyobb arányban a vállalatcsoport fizikai dolgozói bére emelkedik, de az ősz első hónapjától a szellemi dolgozók és az igazgatók is több fizetést vihetnek haza.

A vállalat vezetése az új tulajdonos, az Aryzta AG 2015-ös megjelenése óta kiemelt figyelmet fordít a bérfejlesztésre. A cég első körben 2016-ban jelentett be nagyobb mértékű emelést, amelynek köszönhetően 10 százalékkal többet vihettek haza a dolgozók. A cég vezetése 2017 és 2018 elején a minimálbér és a garantált bérminimum emelésén túl is gondolt a munkavállalóira: a munkáltatói járulékok csökkentése következtében megtakarított összeget szintén fizetésemelésre fordította.

Ezt követően 2018. május 1-jétől átlagosan 10-15 százalékkal újra emelkedtek a bérek a vállalat magyarországi cégénél.

„Kelet-Közép-Európa legnagyobb pékipari vállalataként, Magyarország, Bács-Kiskun megye egyik legnagyobb foglalkoztatójaként szeretnénk kiemelt figyelmet fordítani a munkavállalóink bérezésére. A Fornetti Csoport rendkívüli eredményeket mutathatott fel az elmúlt években, és ezt a cég az újabb bérrendezéssel köszöni meg a munkatársainak – nyilatkozta a béremelés kapcsán Bánhidi Attila, a Fornetti Csoport vezérigazgatója.

A cégcsoport számos, béren kívüli juttatásokat is biztosít a munkavállalói számára. Többek között továbbképzésekkel, nyelvoktatással, vezetői tréningekkel, iskolakezdési, táborozási támogatással, étkezési utalványokkal, egészségmegőrző, sport-, valamint kulturális, szabadidős tevékenységekhez való hozzájárulásokkal is segíti a dolgozóit.

A cégcsoport sikerességét bizonyítja az is, hogy nemrég állította üzembe temesvári gyárában azt a felújított gyártósort, amelynek köszönhetően jelentős kapacitás bővülés valósult meg, valamint a beruházás nagyban hozzájárult a hatékonyság növeléséhez és a minőség magas színvonalon tartásához. A beruházás teljes költsége több mint 1,5 millió euro volt.