Új vezető a Nestlé Hungária szerencsi és diósgyőri üzemeinek élén

    Lidia Wronska veszi át a Nestlé Hungária szerencsi és diósgyőri gyárainak irányítását, az új vezető a Nestlé egyesült királyságbeli Fawdon gyáregységből érkezik Magyarországra – közölte a vállalat kedden az MTI-vel.

    A tájékoztatás szerint Lidia Wronska a Nestlé rzeszów-i gyárában kezdte pályafutását Lengyelországban. Vállalati mérnökként fontos szerepet töltött be a fenntartható és egyszerűsített munkamódszerek előmozdításában lengyelországi és régiós üzemekben, az elmúlt három évben pedig az egyesült királyságbeli Fawdon gyáregység üzemmérnöke volt.


    A diósgyőri gyár a Nestlé cégcsoport egyetlen kizárólag üreges csokoládéfigurák gyártására specializálódott üzeme a világon, ahonnan több mint húsz országba szállítanak húsvéti és karácsonyi termékeket. Az idén hatvanéves üzemben csaknem 300 féle üreges csokoládéfigura készül valódi csokoládéból.


    A Nestlé közép-európai regionális kávé- és kakaóitalpor-gyártó és -töltő központjaként működő szerencsi gyár jövőre ünnepli alapításának századik évfordulóját. A Nestlé Hungária harminc országot lát el az itt készülő termékekkel. A vállalat elmúlt években összesen 9 milliárd forint értékű fejlesztést hajtott végre a térségben, amelynek 76 százalékát a szerencsi üzemre fordították.


    A svájci élelmiszeripari vállalat 189 országban van jelen világszerte. Magyarországon három gyárában (Szerencsen, Diósgyőrön és Bükön), illetve budapesti központjában összesen több mint 2400 embert foglalkoztat. A Nestlé 31 éve van jelen Magyarországon, jelenleg a legnagyobb svájci befektető és munkáltató. A tavaly ősszel bejelentett büki beruházásával már 185 milliárd forintot meghaladó értékben fektet be Magyarországon, és továbbra is hosszú jelenléttel tervez.


    A Nestlé Hungária beszállítóinak többsége magyar vállalkozás, amelyek évente 54 milliárd forint értékben adnak el termékeket és szolgáltatásokat a Nestlé globális hálózatának.


    A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Nestlé Hungária Kft. nettó árbevétele 176,9 milliárd forint volt tavaly az előző évi 164,1 milliárd forint után, adózott eredménye pedig 3,89 milliárd forint az egy évvel korábbi 1,81 milliárd után.