Új korszak vette kezdetét a magyar evő versenyekben

Megalakult a MESZ – Magyar Evő versenyzők Szövetsége


Magyarországon új szövetség jött létre, melynek célja a hazai evőversenyek népszerűsítése, versenyzőik külföldi megmérettetése és a gasztronómiai kihívások szervezése. A MESZ (Magyar Evő versenyzők Szövetsége) a vállalkozó kedvű és kitartó evők közösségének központja, ahol a versenyzők nem csak az ételek iránti szenvedélyüket, hanem a sport iránti elkötelezettségüket is kifejezhetik.


A szövetség alapvető célja a magyar evő versenyek népszerűsítése és támogatása. A MESZ olyan rendezvényeket szervez, amelyek különleges kulináris kihívások elé állítják a versenyzőket, és lehetőséget biztosítanak a tehetségek felfedezésére. Az év folyamán számos versenyt, kupát és kihívást terveznek, melyekben a résztvevők különféle ételek elfogyasztásában mérik össze erejüket és kitartásukat.


A MESZ kiemelt figyelmet fordít a magyar bajnokság szervezésére is.

A MESZ kiemelt figyelmet fordít a magyar bajnokság szervezésére is. A hazai versenyeken keresik a legkiválóbb evő versenyzőket és a bajnokok számára elismeréseket, díjakat és lehetőségeket biztosítanak a nemzetközi porondon való szerepléshez.


A szövetség külföldi kapcsolatok kialakítására is nagy hangsúlyt fektet. A MESZ tervei között szerepel a magyar versenyzők részvétele külföldi evőversenyeken és a nemzetközi mezőnyben való képviseletük elősegítése. Ezáltal a magyar evők nem csak hazai, de nemzetközi szinten is bizonyíthatják képességeiket.


A MESZ tehát nem csupán egy szövetség, hanem egy közösség is, ahol az evők szenvedélye és sport iránti szeretete összefonódik. A szervezet célja, hogy az evőversenyek ne csak egy-egy különleges esemény legyenek, hanem állandóan jelen lévő, dinamikus és izgalmas része a magyar gasztronómiai kultúrának.

    Kiadó: Magyar Evőversenyzők Országos Szabadidősport Szövetsége