Új gasztro-zónát alakít ki a budapesti ÁRKÁD

Az 5,8 millió eurós beruházás ősszel fejeződik be

Nagyszabású beruházásba kezdett nemrégiben a budapesti ÁRKÁD, amelynek keretében egy új gasztro-teret, a Food Loftot alakítják ki a bevásárlóközpont felső szintjén. A mintegy 5,8 millió eurós beruházás keretében összesen 7 új vendéglátó egység kap majd helyet mintegy 2000 négyzetméteren. Az új éttermek közül a padthai wokbar már megnyitott, az à table május közepétől, a többiek pedig augusztus végétől várják majd a vendégeket.

A budapesti ÁRKÁD felső szintjére tervezett FoodLoft kialakításával a bevásárlóközpontot üzemeltető ECE Projektmanagement, valamint a befektetők egy olyan egyedi koncepció megvalósítását tűzték ki célul, amelynek segítségével az ÁRKÁD felkerülhet Budapest gasztro térképére. Az új FoodLoft-ban ennek megfelelően hét új étterem kap helyet, amelyek egyedi kínálatot és nemzetközi ízélményeket kínálnak majd a látogatóknak. Ezzel színt visznek az ÁRKÁD már meglévő éttermi kínálatába, és olyan, a környéken eddig nem elérhető vendéglátóhelyeknek adnak otthont, amelyekért eddig a belvárosba kellett utazni.

„Az ÁRKÁD-nál mindig is nagy figyelmet szenteltünk arra, hogy az ide látogatóknak élményeket, tartalmas időtöltést is kínáljunk. Éppen ezért nagy hangsúlyt fektetünk a rendezvényekre, és az új FoodLoft is ezt a célt szolgálja, hiszen olyan éttermi kínálatot találnak meg ősztől nálunk, amely eddig az ÁRKÁD környékén nem volt elérhető” – mondta Vizsolyi Dániel, az ÁRKÁD Bevásárlóközpont igazgatója.

A 7 étterem több fázisban nyit meg. Az első, a padthai wokbar már megnyitott, az à table francia pékség pedig május közepétől várja a vendégeket. A többi egység a munkálatok végeztével, augusztus végén nyit majd meg az ÁRKÁD-ban. Az új éttermek között megtalálható lesz kézműves hamburger, olasz, tradicionális magyaros, organikus és sushi koncepció is.

„A bérlők kiválasztásánál mindvégig szem előtt tartottuk, hogy trendi, kiváló minőséget biztosító éttermek nyissanak meg az ÁRKÁD-ban, amelyek változatos kínálatot nyújtanak különböző nemzetek konyháiból. A most nyitó éttermekkel tökéletes alternatíva leszünk azok számára, akik családi, baráti vagy akár üzleti ebédnek vagy vacsorának keresnek helyszínt, de a Kölyökpart közelsége miatt egy hétvégi családi kikapcsolódásra is ideális lesz” – mondta Cseresnyési Ádám, az ÁRKÁD bérbeadási menedzsere.

A beruházás számos változást hoz majd az ÁRKÁD-ban. Az egyik, hogy a FoodLoft területén megszűnik majd a bevásárlóközpont folyosó effektusa és egy izgalmas, szellősebb gasztro-tér jön létre. A másik látványos változás pedig egy 200 nm-es terasz kialakítása lesz, amelyet a tervek szerint nyolc hónapon keresztül élvezhetnek majd a vendégek. Emellett a FoodLoft mellé kerül majd a Kölyökpark játszóház is, így biztosítva tökéletes kikapcsolódást az egész családnak.

Az 5,8 millió eurós beruházás 2.000 négyzetméteres területen zajlik a bevásárlóközpont felső szintjén. A terasz kialakítása és a Kölyökpart területének átalakítása mellett szinte a teljes területet át kell építeni, és ki kell alakítani az éttermek számára szükséges feltételek, mint például a zsír elszívását, mellékhelyiségeket és mosdókat kell létrehozni.

Az ÁRKÁD Budapestet üzemeltető ECE folyamatosan és következetesen fejleszti a hozzá tartozó bevásárlóközpontokat és nemcsak a vásárlószám növelésében segíti azok vezetését, hanem abban is, hogy megfeleljenek a jövő kihívásainak. Az étteremkínálat bővítése és fejlesztése fontos része ennek a folyamatnak, hiszen nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy a bevásárlóközpontok szabadidős és szórakoztató központokká váljanak. Az ECE saját egységeiben végzett gasztronómiai felmérés alapján elmondható, hogy a látogatók 60 százaléka szinte minden alkalommal meglátogatja valamelyik éttermet, 40 százalékok pedig egyenesen az étteremkínálat alapján választja ki, hogy melyik bevásárlóközpontot látogatja meg.