Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Háromszorosára bővíti kapacitását a Zalaco Zrt.

Posted on 2019-04-292019-04-29 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

Eddigi sütőipari kapacitását megháromszorozva, több mint 4 milliárd forintból épít új üzemcsarnokot Zalaegerszegen a Zalaco Zrt.

    A hétfői bokrétaünnepen Zsigó Róbert, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára azt mondta: Magyarországon ma közel 1100 sütőipari vállalkozás több mint 16 ezer embert foglalkoztat és évente 160 milliárd forint összbevételt termel. A cégek mindössze 5,7 százaléka tartozik a közepes vagy nagyvállalatok közé. 
   

 A Zalaco a három nagyvállalat egyike, amelynek kapacitásbővítése a hazai sütőipar sikertörténete – fogalmazott az államtitkár.
   

 Hozzátette, hogy a kormány egyik célja a magyar vállalkozások közvetett vagy közvetlen támogatása, amelyek révén új munkahelyek is létrejönnek. A zalaegerszegi beruházással 2020-ig további 150 új dolgozót alkalmaznak majd.
  

  Jelezte, hogy a sütőipar 160 milliárd forintos éves bevétele öt év alatt 10 százalékot bővült, eredményessége pedig megduplázódott, ami az ágazatban jellemző alacsony bérek növekedését is lehetővé tette.
  

  Zsigó Róbert kitért arra is, hogy a sütőiparban jelentős a verseny és a táplálkozási igények változását követve folyamatosan bővül a választék. Ez is indokolta, hogy 2017-ben új sütőipari szabályozás lépett életbe, aminek eredményeként a magyar vásárlók jobb minőségű termékekhez juthatnak hozzá.
 

   Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere (Fidesz-KDNP) arról beszélt, hogy a város és Zala megye egyik meghatározó cégeként 69 éve működik a Zalaco, 2001 óta családi tulajdonban. Alig néhány éve, 2014-ben 1,3 milliárd forintos beruházással hozták létre a zalaegerszegi északi ipari parkban az új üzemcsarnokukat, amelyet most – 836 millió forintos kormányzati támogatás felhasználásával – több mint 4 milliárd forintból bővítenek új épülettel.
   

 Berta László, a Zalaco vezérigazgatója azzal jellemezte a beruházást, hogy az új, 6000 négyzetméteres csarnok kétszer akkora, mint a korábbi épület, a kapacitás viszont megháromszorozódik. A néhány évvel ezelőtti fejlesztésük után már két évvel elérték a jelenlegi kapacitásuk csúcsát, ezért az új üzemben, már a közeljövőbeli bővítésként, további gyártósor elhelyezésére is lehetőség lesz.
   

 Az első lépcsőben fagyasztott pogácsát állítanak elő, mert erre az igény 70 százalékkal nagyobb, mint néhány éve volt, a bővítéssel pedig az eddig csak szerény exportot is növelni tudják Ausztriába, Szlovákiába, Horvátországba és Szerbiába.
  

  Az összesen közel 1000 embert foglalkoztató cég a Dunántúl szinte teljes területén jelen van üzleteivel, Pest megyét és a fővárost kivéve. Az új üzemcsarnokban ősszel kezdődik a próbaüzem, majd várhatóan az év végén indul el a termelés – említette a vezérigazgató.
  

  Vigh László fideszes országgyűlési képviselő, miniszteri biztos megjegyezte: a Zalaco 13 éve nem emelte az alaptermékei árát, “sok ilyen magyar cégre lenne szükség”.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress Tags:sütőipar

Bejegyzés navigáció

Previous Post: Több mint ötven étterem a Millenáris Parkban
Next Post: Új gasztro-zónát alakít ki a budapesti ÁRKÁD

Kapcsolódó anyagaink

  • Michelin Guide ajánlást kapott az Avalon Ristorante Gasztropress
  • 1,5 milliárd forint értékű élelmiszert osztott ki az Élelmiszerbank az elmúlt 3 hónapban Gasztropress
  • Jelölési hiba miatt fehérjeszeletet hívtak vissza Gasztropress
  • Vasárnapi húsleves Gasztropress
  • Másfél ezer éves evőeszközre és fülönfüggőre bukkantak Izraelben Gasztropress
  • Tavaszi Kürtőskalács Vigalom a Holnemvolt Várban Gasztropress
2023. június
hKscpsv
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
« máj    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
A Börzsöny Speciális Mentők Egyesület támogatót keres
  • Kevesen akarják, hogy csak a haveroké legyen a Lánchíd – Egy héttel meghosszabbítják a Budapesti Lakógyűlés szavazásának határidejét
  • Újpest-városkaput is megtisztította partnereivel a BKK
  • A hétvégén csak a Batthyány tér és Békásmegyer között jár a H5-ös HÉV
  • „Zöld pokol” küldetés
  • Rövidített útvonalon jár a hétvégén a 4-es, a 6-os és a 17-es villamos
  • A digitalizáció a magyar gazdaság kitörési pontja
  • A LEGO Group és Samira Wiley színész a Pieces of Me-t építi
  • Rekordsebességre gyorsult a globális felmelegedés
  • Romy érzelemdús klubslágerrel vezeti fel első szólólemezét
  • A vízparti üdülőhelyeket népszerűsíti az MTÜ
  • Dugót és légszennyezést okozva demonstráltak a 2011 Környezet- és Értékvédő Egyesület bohócai
  • Van képünk hozzá (23.06.09.) –  Toyota Tacoma TRD Sport
  • Van képünk hozzá (23.06.08.) –  Toyota Prius 24h Le Mans Centennial GR Edition
  • Kibővített kapacitás és minőségi szolgáltatások a nyári szezonban
  • Van képünk hozzá (23.06.07.) –  Megújul a Toyota Yaris
  • Pozitív doppingteszt miatt két török súlyemelőt felfüggesztettek
  • Egy zacskó bomlott le teljesen 45 nap alatt a Greenpeace és a Humusz Szövetség tesztjében
  • A dokkban végzett tesztek után folytatódik a kínai szállodahajó építése
  • Dróntaxikat teszteltek Izraelben
  • Irodát nyitott Budapesten az Amazon Web Services – tesztelhetnek az ügyfelek
  • A Honda CMX1100T Rebelre is felpattant Anita és Sanyi
  • Anita és Sanyi a Hypermotion RUNKIE 16” (“klasszikus”) rollerrel támad
  • A Ssangyong Rextonnal is megismerkedtek
  • Nincs megálás! Anita és Sanyi is kipróbálta az OKAI Neon elektromos rollereket
  • Rexton tesztnek indult, OKAI Neon e-scooter próba lett belőle
  • E-Tech Renault Captur
  • Rextonról röviden
  • Honda CMX1100T Rebel
  • Röviden a Honda CB650R-ről
  • Ismerkedés az OKAI Neon elektromos rollerrel
  • Csak a Mentes Őszi Vásár Gasztropress
  • Nem mindegy, mit zabálsz! Milyen étel illik a vezetéshez? Gasztropress
  • Tények és tévhitek a szójáról Gasztropress
  • #Legalja… Győrfi Dani pofozkodva tanítja tojást sütni az iskolásokat TikTokon Gasztropress
  • Családom és egyéb receptfajták – #krausztronomia Gasztropress
  • Az ünnepek alatt is figyelni kell a táplálkozásra Gasztropress
  • Kompakt praktikák a vitalitásért Kinekeszelma
  • Több mint hat tonna tartósélelmiszert gyűjtött rászorulóknak a BRFK Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

Részletek

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.