Szerelmi bánatból született magyar díj az italvilágversenyen, AngliábanSikeres tanácsadó karriert követően döntött úgy, hogy egy merőben más mesterséget is kipróbál, és likőrkészítőnek áll. Éjszakákba nyúló kísérletezéseihez szomorú esemény adott inspirációt: szerelmi bánatáról szerette volna elterelni a figyelmét. Akkor még nem hitte, hogy az így készült gyógynövényes meggylikőr, a Woman Spirit a világ egyik legnagyobb italversenyén nyer majd díjat. Rögtön kettőt.Irk Attilának minden jól alakult az életben. Népszerű, keresett gazdasági tanácsadóként sikeresnek mondhatta magát, magánélete is révbe ért, szerető család vette körül. Aztán jött az életközépi válság, a kiégés, és a házassága is zátonyra futott. Hogy szerelmi bánatáról elterelje a figyelmét, az italkészítés felé fordult, ami mindig is érdekelte. A szakmát kitanulva, éjszakákba nyúlóan kísérletezett és alkotott.

Így született meg a nőknek készülő, prémium minőségű, gyógynövényes meggylikőr, a Woman Spirit. Az italkülönlegességet az egyik legrangosabb nemzetközi versenyen, a World Liqueur Awards 2022-n két éremmel is díjazták. A szakmai mustrán a megtisztelő „A legjobb magyar gyümölcsalapú ital”, Best Hungarian Fruit díjat, valamint Design kategóriában az ezüstérmet érdemelte ki.

A díjnyertes ital különlegessége, hogy nem tartalmaz színezéket, intenzív rubinvörös színét a valódi meggy adja, de nincs benne hozzáadott cukor és aroma sem. Ízét meggypárlat, gyümölcsök, fűszerek és gyógynövények titkos receptúrája adja. Gazdag illatában ugyanúgy felfedezhető a meggy, ahogyan a kellően összetett gyógynövények aromája. Ízét sejtelmesen édes, pikáns savérzet, krémes felszínű test, áradó, érett meggyaromák jellemzik.

„Olyan likőrt szerettem volna létrehozni, ami végre komolyan veszi a nőket, szakítva az édes, színes körömlakk sztereotípiájával” – árulta el Irk Attila. Szerinte – a férfiakkal ellentétben – a nőkre egyébként is kevésbé jellemző a mennyiségi fogyasztás1 . Ehelyett a nők több érzékszervvel fogyasztanak, sokkal jobban figyelnek az ízekre, az illatokra, a színre, és fontosabb számukra az esztétikum.

Ezért törekedett a Woman Spirit a legmagasabb szint elérésére a dizájnban is. A palack nemcsak szemet gyönyörködtető, de egyedi és különleges is, mellyel a Design kategóriában az ezüstérmet érdemelte ki. A palack grafikai terve Balla Erika festőművész, grafikus munkája. A palack egy milánói üveggyárban készül, formája és mintája is a nőiességet hangsúlyozza, így könnyen felismerhető akár a vendéglátóhelyek polcain is.

https://www.ksh.hu/stadat_files/ege/hu/ege0038.html