Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Szekszárd legjobb vörösbora a 2016-os kékfrankos lett idén

Posted on 2019-04-072019-04-07 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

A Schieber Pince egy 2016-os kékfrankosa lett a legjobb vörösbor a pénteken zárult, kétnapos szekszárdi borversenyen – közölte a szekszárdi hegyközség az MTI-vel.

    A kategóriák legjobbjait egy héttagú, szekszárdi borászokból álló zsűri bírálta el, közel negyven mintából választották ki a csúcsborokat. A pénteki bírálatra a 90 pont felett értékelt, vagy a kategóriájában a két legmagasabb pontszámot elért bor került be.
  

 A Schieber Pincészet Tabu elnevezésű kékfrankos-válogatása a Baranya-völgyi dűlőben fekvő ültetvényen termett öregtőkés szőlőből készült – mondta Schieber-Horváth Anita, a pincészet vezetője az MTI-nek. 
 

   A kiemelkedően jó évjáratot képviselő bort egy évig érlelték hordókban. A borászat vezetője megjegyezte: a díj bizonyítja, hogy a borvidék egyik zászlóshajójának számító kékfrankosból is lehet csúcsbort készíteni.
  

  Szekszárdon az elmúlt három évben két merlot és egy cabernet-merlot házasítás lett a legjobb vörösbor.
 

   Az idei versenyre 54 termelő összesen 238 bort nevezett, jellemzően a 2016-18-as évjáratokból. A minták között a legtöbb, 40 kékfrankos volt, emellett 22 cabernet franc, 20-20 cabernet sauvignon és merlot is a nyolc bíráló bizottság elé került.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress Tags:kékfrankos

Bejegyzés navigáció

Previous Post: Nesze nekünk!
Next Post: Nőtt a Magyarvíz Kft. forgalma tavaly

Kapcsolódó anyagaink

  • Lexus Meets Gasztropress
  • Pityu szerint az élelmiszerárstop különösen az időseket és a családokat védi Gasztropress
  • Szombaton tartják a Nyitott Főzdék Napját Gasztropress
  • Kiderült, hogy szalmonellafertőzés okozta a hajdúsámsoni gyerekek tömeges megbetegedését Gasztropress
  • Magyarország Cukormentes Tortája verseny első zsűrizés Gasztropress
  • Fördős Zé szerint karácsonykor is az egyensúly a lényeg – De, ki a fszm az a Fördős Zé?! Gasztropress
2023. június
hKscpsv
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
« máj    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
A Börzsöny Speciális Mentők Egyesület támogatót keres
  • Bemutatkozott a vadonatúj Mitsubishi Colt
  • Szörnyeteg Priust villantott a Toyota Le Mansban
  • Az emberek a villanyautókról beszélnek, de hibridet vásárolnak
  • Folytatódhat a Peugeot Le Mans-i legendája
  • A finn pályákon “száguldozhatnak” a fotelralisták :-D
  • A szemünket is óvni kell a káros sugaraktól!
  • 120 éve gyártották az első biztonsági pengés borotvát
  • Vérképzőszervi daganatos betegségek diagnosztikája és terápiája napjainkban
  • Melyik lesz 2023 legjobb első könyve?
  • Növekvő energiaárak – Veszélyben az infrastrukturális beruházások
  • Van képünk hozzá (23.06.08.) –  Toyota Prius 24h Le Mans Centennial GR Edition
  • Kibővített kapacitás és minőségi szolgáltatások a nyári szezonban
  • Van képünk hozzá (23.06.07.) –  Megújul a Toyota Yaris
  • A nyaralás mindig a repülőtéren kezdődik
  • Van képünk hozzá (23.06.06.) –  Toyota Tacoma Trailhunter
  • A dokkban végzett tesztek után folytatódik a kínai szállodahajó építése
  • Dróntaxikat teszteltek Izraelben
  • Irodát nyitott Budapesten az Amazon Web Services – tesztelhetnek az ügyfelek
  • Versenykörülmények között teszteli folyékony hidrogén hajtású technológiáját a Toyota
  • Fél évnyi tesztelés után országszerte minden SPAR-ban és INTERSPAR-ban elérhető a Munch-ételmentés
  • Anita és Sanyi a Hypermotion RUNKIE 16” (“klasszikus”) rollerrel támad
  • A Ssangyong Rextonnal is megismerkedtek
  • Nincs megálás! Anita és Sanyi is kipróbálta az OKAI Neon elektromos rollereket
  • Rexton tesztnek indult, OKAI Neon e-scooter próba lett belőle
  • Anita és Sanyi találkozott a Honda CB650R motorral (is) – VIDEÓ
  • E-Tech Renault Captur
  • Rextonról röviden
  • Honda CMX1100T Rebel
  • Röviden a Honda CB650R-ről
  • Ismerkedés az OKAI Neon elektromos rollerrel
  • Ideje megismerkedni a bisztronómiával Gasztropress
  • Íme a 2022-es Audi-Dining Guide Év Étterme Gála díjazottjai Gasztropress
  • Milyen bort ihatunk a fogyókúra alatt? Kinekeszelma
  • Megérkezett hazánk első nők számára fejlesztett kávéja Gasztropress
  • És, ez, nem vicc!!! Miseborral segíti Magyarország az ukrajnai hívő közösségeket Gasztropress
  • Több mint hat tonna tartósélelmiszert gyűjtött rászorulóknak a BRFK Gasztropress
  • Tények és tévhitek a szójáról Gasztropress
  • Fővárosi vendéglátóhely működését függesztette fel a Nébih Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

Részletek

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.