Startup program kezdődik a tokaji borvidék fejlesztéséért

    Startup program kezdődik a tokaji borvidék fejlesztéséért Wáberer György vállalkozó fővédnökségével – közölte a program szervezője, a Startup Campus csütörtökön az MTI-vel.

    Az innovációs központ az MFB-csoporthoz tartozó Hiventures együttműködésével hozta létre a TokajTech Startup Programot, amely a térséget fellendítő borászati, gasztronómiai, szállástechnológiai, turisztikai ötleteket keresi.


    November 1-ig várják a jelentkezést legalább 2 fős csapatoktól, akik tapasztalt szakemberektől tanulhatnak elméleti és gyakorlati ismereteket üzleti modell kidolgozásáról, pénzügyi tervezésről, versenytárselemzésről, piackutatásről, piacra jutásról. A résztvevők 5 hetes online vállalkozásfejlesztési képzést, tesztelési környezetet, üzleti és szakmai mentorációt kapnak, és akik továbbjutnak második szakaszba, további 5 hetes befektetési felkészítésben, és akár 20 millió forint kockázati tőkebefektetésben is részesülhetnek.


    Az összeg negyedét a Startup Campus, nagyobb részét a Hiventures biztosítja – írták.


    A programot ismert helyi szakemberek is támogatják. A borászati terület szakmai védnöke ifjabb Szepsy István borász, a digitális nomád terület szakmai védnöke Vinnai Balázs üzletember, a szállás és utazás terület szakmai védnöke Szepesi Richárd idegenforgalmi befektető. Maga a fővédnök a közlemény szerint kivételesnek nevezte a lehetőséget azok számára, akik tudják, mit szeretnének kezdeni a térségben, de még nem fogtak hozzá. Wáberer György a közösségi oldalán úgy fogalmazott, hogy a Tokaj-Zemplén Térség jövője a fiatal vállalkozók kezében van, ezért ösztönözni kell az önálló üzleti tevékenységüket.