Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Pokorny Lia vezetésével debütált a Finom Balaton

Posted on 2021-07-302021-11-14 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

Mi kerül a tányérra a kedvenc balatoni éttermünkben? Hol szedik, hogyan sütik-főzik, amíg a pincér leteszi elénk? Honnan indult a hely, és miként látja önmagát a tulajdonos? Pokorny Lia három népszerű balatoni étterem konyhájába állt be több napra, hogy a pult másik oldaláról is megismerje és megmutassa mindazt, ami a kedvenc helyünk asztala mellől nem látszik. Debütál a Finom Balaton, a MOL Nagyon Balaton gasztró filmsorozata.

Fotók >>>

Papok Borozója, Kővirág, Kistücsök – három közkedvelt, elismert balatoni étterem erős balatoni kötődéssel, a terítéken helyi termelők boraival, sajtjaival és kenyerével. Mindhárom étterem része a Balaton legjavát összegyűjtő Best of Balaton programnak, és mindháromról számtalan cikk, poszt, instagramos ételfotó született már. Pokorny Lia színésznő a most debütáló Finom Balaton kisfilmekben olyan szemszögből mutatja be ezeket a helyeket, ahonnan még kevésszer láttuk: a pult túloldaláról, az erdőkből, szőlőkből és pincékből.

A Finom Balaton a balatonszőlősi Papok Borozójával debütáló részét itt tekintheti meg!

Pokorny Lia felköti a Papok Borozója, a Kővirág és a Kistücsök kötényét, süt, főz, gombát szed, hajtást válogat, felszolgál és közben kérdez. Az éttermek tulajdonosai, szakácsai, a bort, sajtot szállító termelők pedig elmesélik, hogy miért kezdték el, miért szeretik, mi az erősségük és a gyengeségük. Az epizódok mindegyike egy-egy vacsoraesttel zárul, ahol a MOL Nagyon Balaton fellépői, Hangácsi Márton, Saya Noé és Odett lépnek fel.

Pokorny Liánaka főzés szeretetén túl az éttermek mögött álló arcok, karakterek jelentették a legfőbb inspirációt. “Szeretek főzni, finomakat enni, szeretem felfedezni ezt az országot, szeretem a Balatont és környékét. És szeretem azokat az embereket, akik képesek teremteni és váltani, változtatni, új utakat keresni – és szüntelenül a minőségre törekedni, harmóniában a környezettel, a természettel. Szeretem bennük, hogy tudják, mit hoztak létre, mégis alázattal kezelik a sikert, mert kemény munka van mögöttük, de előttük is, amiben nem lehet megállni, hátradőlni! Mindezt a legmagátólértetődőbb természetességgel kezelik. Mert hogy is lehetne máshogy? Ebben a sorozatban csupa ilyen emberrel találkoztam, akiknek fantasztikus volt a közelében lenni. Körüllengi őket a titok, az erő, a bölcsesség és a szerénység. Ők a főszereplők, mégis azt érzem, hogy háttérben maradnak, mert számukra az a fontos, amit létrehoztak, és hogy ezt átadhassák nekünk”.

„Nem az ismert gasztró sztorikat akartuk pár percben felvillantani, hanem hozzá akartunk lassulni az éttermekhez, több napig együtt lenni, enni-főzni velük, megérteni valamit a működésükből, a lelkükből. Ezért lettek a kisfilmek is 45 perc hosszúak” – mondta el a Finom Balaton sorozat rendezője, Könyves Dina, aki Pokorny Liával együtt valóban több napot töltött el mindegyik helyszínen. A sorozat ötletgazdái és producerei a MOL Nagyon Balaton alapítói, Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán.

Képek >>>

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress Tags:Finom Balaton, Fülöp Zoltán, Kistücsök, Kistücsök Étterem, Kővirág, Lobenwein Norbert, MOL Nagyon Balaton, Pokorny Lia

Bejegyzés navigáció

Previous Post: Fehér kávé, sós karamell fagyi nyerte az Év Fagylaltja díjat az alapanyaggyártók versenyében
Next Post: Minden cseppje kincs

Kapcsolódó anyagaink

  • Együttműködési megállapodást kötött a GVH és a Nébih Gasztropress
  • A csípős ételek növelhetik a demencia kockázatát Gasztropress
  • Nigéria is érdeklődik a magyar vetőmagok iránt Gasztropress
  • Székesfehérvári gyárának teljes áramigényét megtermelte napelemparkjában a Cerbona Gasztropress
  • 68 kilogramm élelmiszert dobnak ki évente a magyarok fejenként Gasztropress
  • A Nébih szeletelt disznósajtot hívott vissza Gasztropress
2023. május
hKscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
« ápr    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
A Börzsöny Speciális Mentők Egyesület támogatót keres
  • A magyarországi Bosch csoport éves árbevétele 32 százalékkal nőtt tavaly
  • Újra elérhető a Tokaji Borongoló napijegy és ismét jár a Tokajbusz
  • A Duesenberg SJ nyerte a Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2023 „BMW Group Trophy – Best of Show” kitüntetését
  • Equipmake kiállításon a nagy teljesítmányű e-tengelyek
  • Az Egyesült Királyságban 9,9 százalékkal nőtt az autógyártás áprilisban
  • Az Acer az új Predator Triton 16-tal bővíti prémium játékportfólióját
  • A „VERY BIG” virális sikerei után G.Zsoltit nem érdekli más, csak a „JÓNI”
  • Csavard fel a szőnyeget!
  • Pókember – A PÓKVERZUMON ÁT
  • Veszélyes vegyi anyagok az otthonunkban
  • A Honda részvétele az F1-es versenyeken
  • Verstappen behúzta a Monacói Nagydíjat
  • Van képünk hozzá (23.05.28.) –  Suzuki Jimny 5 Door
  • Leclerc megúszta három rajthelyes büntetéssel az életveszélyes tötymörgést
  • Verstappen indulhat az élről Monacóban vasárnap
  • Elon Musk cége elkezdheti az agyimplantátumok tesztelését embereken
  • Új új biológiai fegyverek tesztelése volt a cél
  • Mikrozöld termelőket ellenőriztek a Szupermenta tesztprogramban
  • A tesztidőszak tapasztalatai alapján…
  • A tesztelők idén nagyobb figyelmet fordítottak az alternatív vendéglátóhelyekre
  • Nincs megálás! Anita és Sanyi is kipróbálta az OKAI Neon elektromos rollereket
  • Rexton tesztnek indult, OKAI Neon e-scooter próba lett belőle
  • Anita és Sanyi találkozott a Honda CB650R motorral (is) – VIDEÓ
  • Anita és Sanyi a Mazda CX-5-öt is kihagyta…
  • Anita és Sanyi a Mazda 6-os jubileumi kiadásával is megismerkedett
  • Röviden a Honda CB650R-ről
  • Ismerkedés az OKAI Neon elektromos rollerrel
  • E-Tech Renault Arkana
  • Elsőként a Mazda CX-5-ben
  • Mazda 6 20 TH Anniversary
  • Fókuszban a fenntartható táplálkozás Gasztropress
  • Cukorszünet Gasztropress
  • Túrós csusza alagút Gasztropress
  • Mautner Zsófi főzelékeit ízlelgette a világhírű séf Gasztropress
  • Pff… Vegánoknak is érdekes lehet az új hentesvetélkedő Gasztropress
  • Ideje megismerkedni a bisztronómiával Gasztropress
  • Csirkerolád savanyított vajretekkel Gasztropress
  • Házi túrórúd recept Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

Részletek

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.