Ötödik alkalommal indult útjára a Coop Segély Alapítvány kamionja

Ötödik alkalommal indult útjára a Coop Segély Alapítvány kamionja, amely országszerte 8268 állami gondozott gyermeknek juttat el alapélelmiszerekből álló adományt 25 millió forint értékben.

    Az alapítvány elsőként kedden Budapesten a Bolyai Gyermekotthoni Központ Hűvösvölgyi Gyermekotthonában adott át adományt.


    Simon Attila István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős helyettes államtitkára elmondta, hogy Magyarországon 23 ezer gyermek, illetve fiatal felnőtt van állami gondoskodásban. Mindannyian önhibájukon kívül kerültek ebbe a helyzetbe.


    Ezeknek a gyerekeknek és fiatal felnőtteknek az élet nem a saját családjának a magánügye, hanem közügy, mindannyiunk közös felelőssége – hangsúlyozta.


    Simon Attila István példaértékűnek nevezte az alapítvány munkáját, hogy nem felejtik el ezeket a gyerekeket. Mindannyiunk közös felelőssége és a kormány feltett szándéka, hogy legalább a lehetőségeket biztosítsák az állami gondoskodásban lévő gyerekeknek, hogy majd egy jobb felnőtt életet élhessenek majd – jegyezte meg.


    Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízottja arról beszélt, hogy a Coop adományozásának esetében a siker mindhárom feltétele megvalósul. Megvan a jó cél, az állami gondozott gyerekeknek nyújtott ajándék, amelyet közvetlenül juttatnak el hozzájuk, valamint az adományok megfelelően hasznosulnak.


    Tóth Géza, a CO-OP Hungary Zrt. vezérigazgatója elmondta: a Coop üzletlánc tíz éve hozta létre az alapítványt azért, hogy részt vegyen a társadalmi, szociális életben. Tudják, hogy az állami gondozottaknak megfelelő ellátás áll rendelkezésükre, de alapélelmiszerekkel próbálnak segíteni azért, hogy az ellátás más területén szabaduljanak fel források – tette hozzá.


    A Coop Segély Alapítvány 87 tonnányi Coop sajátmárkás alapélelmiszerekből álló adományt oszt szét az országban. Budapesten 827 gyermeknek 9 tonna, Pest megyében 660 gyermeknek 7 tonna adományt juttatnak el.